AMBASADORE SKOTE, MI SMO SRBI, VI TO NE MOŽETE DA SHVATITE: Odgovor predsednice opštine SVETI SAVA u Rimu!

AMBASADORE SKOTE, MI SMO SRBI, VI TO NE MOŽETE DA SHVATITE: Odgovor predsednice opštine SVETI SAVA u Rimu!

Očito još uvek niste shvatili prirodu Srpskog naroda a sigurno i nećete, napisala je Biljana Telecki. 

Nakon jučerašnje izjave američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota o tome da kosovska vlada „nije takozvana već Vlada Kosova, jer je reč o nezavisnoj i suverenoj zemlji“, svoj odgovor njemu je uputila i predsednica Opštine Sveti Sava u Italiji – Biljana Telecki.

Njen odgovor vam prenosimo u celosti:

„Ambasadoru Kajlu Skotu želim uputiti nekoliko misli nakon još jedne provokativne izjave i jos jednog omalovažavanja naše Otadžbine.

Dakle Ambasadore, za razliku od Vas, mi, Srbi, znamo da poštujemo tuđe institucije, tuđe stavove i znamo da poštujemo naše goste (Vi ste gost u Srbiji, ne zaboravite to) .

Očito još uvek niste shvatili prirodu Srpskog naroda a sigurno i nećete. Ovom prilikom ću Vam pokušati razjasniti neke fundamentalne koncepte Srbstva. Mi smo bili i ostali ponosan narod,narod ratnika, narod koji se goloruk borio protiv okupatora, narod koji veruje u Boga, narod koji veruje i voli svoju Otadžbinu i iako se na sve moguće načine sumanuto pokušava uništiti taj naš Srpski
Duh: ratovima, medijskim ratovima, bombama i “anđelima”, ekonomskim omčama oko naših vratova itd. Mi smo Srbi!

Istina je da smo mali narod, da smo siromašna zemlja (zbog svega navedenog gore), da ste nas zatrovali radioaktivnim materijalima i da naša deca umiru u bolnicama širom Evrope od različitih oblika kancera koji nam je vaš “milosrdni anđeo” doneo, nećemo nikome dozvoliti da na NAŠEM svetom tlu (svaki centimetar Srbije je za nas sveti!) bilo ko vređa nas i naše Institucije!

Izvor: Espreso

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite