JOŠ JEDNA MAJKA OPTUŽUJE DOKTORE: Lekari su pili rakiju, dok mi je dete gorelo od temperature!

JOŠ JEDNA MAJKA OPTUŽUJE DOKTORE: Lekari su pili rakiju, dok mi je dete gorelo od temperature!

Rekli su da ćerka ima upalu pluća, pa onda da ima virus koji će proći. Uzela sam je i odvela na Institut za majku i dete, gde su utvrdili da ima jaku upalu uva, priča ogorčena Maja Rajčić.

Nakon što je Srbiju juče potresao snimak iz Doma zdravlja u Kragujevcu, na kome se vidi kako doktorka odbija da pregleda bebu sa temperaturom 39,5 jer nije njen pacijent, iz Opšte bolnice u Vršcu stiže još jedna skandalozna situacija u kojoj su lekari, navodno, zanemarili bolesno dete i to – zbog alkohola!

Maja Rajčić ispričala je za portal Espreso da je njeno dete živo zahvaljući osoblju Instituta za majku i dete u Beogradu, gde ga je u poslednjem trenu prebacila i gde je dobilo adekvatnu terapiju. Kako kaže, dok joj je ćerka gorela od temperature u Opštoj bolnici u Vršcu, lekari i medicinske sestre pili su rakiju.

– Prvo su rekli da mi dete ima upalu pluća, a zatim da je dobilo virus koji će proći s vremenom. Moja devojčica je bila dehidrirana jer nije konzumirala hranu i piće, niti joj je iko davao infuziju. Oni su nazdravljali posle vizite i bili su veoma veseli, kao da su nešto slavili. Nakon što su završili, slikala sam čašice i flašu. Čim sam videla da piju rakiju, odmah sam tražila uput za dalje lečenje. U bolnici nisu želeli da mi izađu u susret, pa mi je moj pedijatar poslao uput za Pančevo, a kasnije sam je odvela na Institut u Beogradu – kaže majka Maja.

Na Institutu su, ističe, lekari dijagnostifikovali da je dete teško dehidrirano i da zapravo ima jaku upalu uha.

– To doktori u Vršcu nisu ni ispitali, već su odmah dali pogrešnu dijagnozu. Dete mi je bilo bledo i dehidrirano, jer je imalo proliv i povraćalo je. Odbijala je vodu i hranu i konstantno je plakala. Lekari u bolnici u Beogradu odmah su uradili rendgen pluća i napisali da dete nema upalu. Neko će morati da odgovara za to što je već dvoje dece umrlo u toj bolnici! Ne daj bože da je moja ćerka ostala tamo, ko zna šta bi se desilo! – naglašava Rajčićeva.

Opšta bolnica u Vršcu već je pod istragom zbog smrti Ognjena Paunovića (8), koji je preminuo od sepse 28. avgusta. Podsetimo, majka preminulog Ognjena Paunovića ispričala je za Kurir da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite