MAJKA SPUSTILA DOKTORKU: Moje dete je sada u sanduku, dok vi pričate da majke preteruju?

MAJKA SPUSTILA DOKTORKU: Moje dete je sada u sanduku, dok vi pričate da majke preteruju?

Povodom teksta doktorke Samre Skadrak iz Prijepolja koja je optužila majke male dece da previše trčkaraju kod lekara, oglasila se Dragana Petrović majka preminule Nađe Petrović koje je umrla, jer je bila smeštena u sobu sa detetom koje je obolelo od morbila, iako mala Nađa nije mogla da primi vakciju protiv boginja zbog auto-imune bolesti. Dragana je uputila javno pismo doktorki Samri.

Foto: Privatna arhiva

E pa i ja da Vam kažem par reči doktorka Samra.

Hronično bolesna deca koja su visoko febrilna treba da popiju sirup i da čekaju termin za zakazan pregled, jel? Hm, jako zanimljivo, nisam bila upućena u to. A taj telefon što treba ugasiti kad se u uđe u ustanovu isto je neko pravilo? Pitam jer vidim da doktorka na snimku nesmetano surfuje.

Opšte mi je poznato da vama nijedno stanje nije hitno, poznajem pravilo 3 dana temperature pa tek onda kod lekara, a da, i nebitno je dal je temperatura 37,5 ili 40. Kada vam majke “trčkaraju” kod lekara za svaku sitnicu, tada preterujemo, ali zato kad dete umre mi smo krive jer ga nismo na vreme dovele.

Nađa je bila dobro znate, ja sam umišljala, a eno je sad u sanduku. Imate li obraza da mi kažete da sam preterivala? Znam ja, vi svaki dan viđate teško bolesnu decu, nismo mi jedine, ali NIJEDNO NIJE VAŠE.

Mi eto volimo da šetamo svaki dan do ambulante i nazad, ne volimo park, znate, obožavamo šetnje bolničkim hodnicima. Mi očas posla rešavamo upale pluća, sepse, intubiramo, aspiriramo, pf, šta ćete nam vi. Ponosna sam na sebe kako sam negovala dete dok je bilo živo, ponosna sam što sam trčala 10 puta za noć u hitnu, ponosna sam što je živela.

A kajem se što sam se na kraju prepustila vama, i ostala bez nje.
Srdačni pozdravi Dr Samra,

Dragana Petrović

Izvor: devetmeseci.net

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite