Migranti se sukobili sa policijom na graničnom prelazu kod Velike Kladuše! (VIDEO)

Migranti se sukobili sa policijom na graničnom prelazu kod Velike Kladuše! (VIDEO)

Na Graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac došlo je do novog sukoba policije i migranata usled čega je povređeno nekoliko osoba.

Vozilom hitne pomoći odvezeni su povređeni migranti u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši. Situacija u području oko graničnog prelaza između BiH i Hrvatske je napeta. Migranti ne odustaju od nastojanja da ilegalno pređu u susednu Hrvatsku, dok se policija trudi da ih u toj nameri onemogući.

Granični prelaz Maljevac između Bosne i Hercegovine i Hrvatske zatvoren je nakon što su na ovo područje stigli migranti.

Migranti koji su noć proveli u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i probili se do drugog kordona Granične policije BiH.

Na ovaj način između 150 i 200 migranata našlo se na mostu koji iz BiH vodi ka graničnom prelazu u Republici Hrvatskoj.

Migranti na mostu uzvikuju ekstremne anti-siverenističke parole „Open border“, kojima pozivaju na kršenje granica članica UN.

Više od stotinu migranata proteklu noć je provelo u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

U utorak u poslepodnevnim satima oko 400 migranata stiglo je u blizinu tog graničnog prelaza sa namerom da ilegalno uđu u zemlju, a policija je na oko 100 metara od prelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila im da pređu u Hrvatsku.

Izvor: Anadolija/N1/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite