DECU NE SMETE DA DIRATE: Poljska zabranila LGBT pokretima političku promociju u školama!

DECU NE SMETE DA DIRATE: Poljska zabranila LGBT pokretima političku promociju u školama!

Više škola u Poljskoj otkazalo je aktivnosti kojima se propagira politička agenda LGBT pokreta, za takav razvoj događaja aktivisti nevladinih organizacija tvrde da se radi o zaveri vlasti i da su im okupljanja u školama zabranjena zbog pritisaka vlasti. Škole negiraju ovakve navode i kako oni samo poštuju jasno propisana pravila i da to nema nikakve veze sa bilo kakvim pritiscima, i dodaju da škole treba da se bave obrazovanjem, a ne političkom promocijom NVO sektora. 

Foto: Pixabay

LGBT aktivisti su planirali svoje manifestacije u preko 200 škola u Poljskoj, a serija političkih skupova na kojima se promoviše izbor homeseksualizma nazvan je „Petak duge“.

Ministarka obrazovanja Poljske Ana Zelevska, upozorila je direktore škola koji su dozvolili ovakve manifestacije, da ih očekuju negativne posledice.

Zelevska je takođe pozvala roditelje da prijave nadležnim organima ukoliko se ovakve ekstremističke manifestacije budu dešavale u školama koje pohađaju njihova dece.

Veliki broj aktivista koji su trebali da učestvuje na manifestacijama Petak duge okarakterisani su od strane konzervativnih organizacija i istaknutih pojedinaca, kao govornici mržnje i heterofobi, to jest osobe koje šire mržnju, predrasude i netrpeljivost prema heteroseksualcima.

Izvor: Dnevna Gazeta/AP

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite