GORE ULICE BRAZILA: Novi predsednik desničar, protivnik migracije i gej brakova! (VIDEO)

GORE ULICE BRAZILA: Novi predsednik desničar, protivnik migracije i gej brakova! (VIDEO)

Kandidat desnice, borac protiv migrantskog nasilja i protivnik LGBT brakova Žair Bolsonaro postao je novi predsednik Brazila porazivši kandidata ekstremno levičarske Radničke partije sa ubedljivih 10% razlike. Desetina hiljada Brazilaca izašlo je na ulice kako bi proslavili pobedu umerene desnice, nad neo-merksističkom Radničkom partijom koja autoritarno vlada Brazilom već 13 godina.

Nakon prebrojavanja glasova Žair Bolsonaro osvojio je 55% na prema 45% glasova koliko je osvoji kandidat ekstremne levice Fernando Hadad čime je i zvanično postao novi predsednik najveće nacije u Južnoj Americi.

Kampanje je duboko podelil društvo u Brazilu, a Bolsonaro je u toku kampanje preživeo atentat kada ga je pristalica levice izboo nožem. Pobednik izbora vodio je kampanju koncentišući se na bezbednost države, anti-korupciju, bezbedne granice i osnaživanje vojske. Veliki broj ratnih veterana našao se u vrhu Bolsonarove kampanje koje je najveće političko iznenađenje na kontinetnu u proteklih 10 godina.


U pobedničkom govoru novi predsednik Brazila istakao je da će braniti ustav demokratiju i slobode građana. „Ovo nije obećanje stranke, ovo je ljudska reč ovo je zavet Bogu“ rekao je Bolsonaro pred desetinama hiljada građana koji su uzašli na ulice kako bi proslavili njegovu pobedu.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite