TRAMP NAREDIO: Vojska će pucati na nasilne migrante! (VIDEO)

TRAMP NAREDIO: Vojska će pucati na nasilne migrante! (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp dao je naređenje vojsci SAD da puca ne migrante ukoliko ih budu gađali kamenicama prilikom pokušaja da uđu u Ameriku.

Foto: Wikimedia

Više karavana sa ileglanim migrantima u kojima se pretpostavlja da se nalazi i veliki broj kriminalaca, trenutno prolazi kroz Meksiko na putu za SAD. Brojni analitičari ocenjuju da se radi o montiranoj provokaciji koja je tempirana da kulmunira pred izbore za kongres SAD, a otkriveno je da projekte za prebacivanje ilegalnih migranta iz centralne Amerike u SAD finansira između ostalih i ozloglašeni milijarder Džordž Soroš.

Na pitanje novinara da li će vojska otvoriti vatru na nasilne migrante predsednik Amerike je rekao“Ako budu bacili kamenice na našu vojsku, naša vojska će odgovoriti“, izjavio je Tramp dodajući da je ranije najavio da bi mogao da pošalje do 15.000 vojnika na granicu s Meksikom.

Tramp ističe da je to naređenje dao zbog organizovanog napada migranata na Meksičku policiju pre nekoliko dana, kada su organe reda i mira zasuli kamenicama prilikom čega je veliki broj meksičkih policajaca povređen.

Američki predsednik je na svom Tviter nalogu okačio status kojim obrazlaže odluku da vojska obezbedi granice SAD. „Ilegalni migranti utiču na živote svih Amerikanaca. Ilegalni migranti prave štetu američkim radnicima, prave teret američkim poreskim obveznicima, ugrožavaju javnu bezbednost i otežavaju rad našim školama, bolnicama i zajednicama“ istakao je Tramp.


Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite