PRIZNANJE PRED KAMERAMA: SNS uhvaćen na delu, kupovali glasove Roma za bonove! (VIDEO)

PRIZNANJE PRED KAMERAMA: SNS uhvaćen na delu, kupovali glasove Roma za bonove! (VIDEO)

U opštini Nova Crnja izbio je težak skandal kada je jedan građanin snimio aktiviste vladajuće koalicije kako kupuje glasove Roma za izbore predstavnika manjinskih nacionalnih zajednica.

U mestu Radojevo u Srednjebanatskom okrugu, koje potpada pod opštinu Nova Crnja građanin Boban Saran snimio je aktiviste vladajuće koalicije kako obilaze romske kuće i nude bonove za glas, povodom izbora za romske saveta nacionalnih manjina.

Kada je snimatelj prišao kolima koja su se zaustavila ispred romske kuće izašao je i pitao Romkinju šta se dešava i da li su joj nešto ponudili. Žena sa detetom u naručju je potvrdila da su joj ponuđeni bonovi. Naime aktivisti vladajuće garniture ponudili su ženi 6 bonova. Kako je na snimku žena potvrdila radi se o galasu za izbore povodom glasanje za predstavnike saveta romske nacionalne manjine.

Uprkos priznanju šta se dešavalo i da su nuđeni bonovi, jedna od žena koja je učestvovala u skandalu prišla je kameri i rekla „jel ti vidiš neke bonove“. Zatim je jedan od prisutnih muškaraca po svemu sudeći fizički nasrnuo na snimatelje i pokušao da mu otme telefon u čemu nije uspeo. Nakon incidenta automobil koji je delio bonove je ušao u opštinske prostorije mesne zajednice Radojevo.


Ceo snimak izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama od kojih su najistaknutije kritike samog organziovanja izbora za posebne predstavnike nacionalnih manjina, noseći se argumentom da su bi svi građani trebali da budu jednaki u jednom demorkatskom društvu i da Srbija ne bi trebala da ima posebne kvote za nacionalne manjine u parlamentu, jer se time glasovi pojedinih etničkih grupa obračunavaju kao više vredni u odnosu na građane većinske populacije.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite