Rumunima pretili da će izgubiti lečenje ukoliko ne glasaju za paravan listu SNS

Rumunima pretili da će izgubiti lečenje ukoliko ne glasaju za paravan listu SNS

Kao sto je i najavljeno u mnogim medijima većinu nacionalnih saveta nacionalnih manjina su preuzele takozvane botovske liste koje su direktno finansirane od strane vladajuce strankeiciji su manjinski kandidati clanovi SNS.

Piše: Aleksandar Balan kandidat liste Rumunsko bratstvo

 


Tako je bilo na izborima za madjarski savet, bunjevački i mnoge druge, ali nigde evidentnije se to nije videlo nego na izborima za nacionalni savet Rumuna u Banatu, takozvana rumunska lista broj jedan vrsačkog ginekologa Jona omorana člana SNS i direktora bolnice u Vrscu koja je imala luxuzne bilborde i plakate širom sredina u banatu de zive Rumuni i luksuznu sendvič konvenciju u sali Milenium u Vršcu je odnela ubedljivu pobedu.

Scenario je bio isti kao i na srpskim republičkim i lokalnim izborima, od ranog jutra rumunska sela u okolini Vršca i Pančeva su bila pod opsadom SNS aktivista nepoznatih dzipova desetine policijskih vozila , u glasačkim odborima su bili samo kontrolori SNS, spartale su devojke od vrata do vrata, zvali telefonim, nudili siromašnim Rumunima bonove za hleb , pretili ljudima da će izgubiti poso ako ne glasaju za SNS-ovu paravan listu 1, izlazili na teren da uzimaju glasove bolesnih i starih.

 

Dokle je isao njihov cinizam i pokvarenost jeste da su Rumune zastrašivali i činjenicom da se neće više moći lečiti u vršačkoj bolnci ako ne glasaju za doktor Mengelea. Sve vam je jasno, ako je mrak odavno pao nad srpskim narodom u Srbiji sad je pao i nad manjinama, svi smo u istom cabru, Noapte buna sarbilor, noapte buna romanilor.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite