RODITELJI MOLE ZA POMOĆ: Migranti se skupljaju ispred škole i slikaju naše devojčice i dečake!

RODITELJI MOLE ZA POMOĆ: Migranti se skupljaju ispred škole i slikaju naše devojčice i dečake!

Veliki broj migranata je prisutan u krugu škole, ta brojka se kreće i do trideset, a po izjavama roditelja migranti slikaju devojčice i dečake dok imaju nastavu iz fizičkog.

Napetost pa području Bihaća i susednih gardova, gde se po nekim procenama nalazi i 5.000 migranata, sve je veća, a sad su se pobunili i roditelji školske dece. Ljudi više ne mogu da žive onaj svoj svakodnevni mirni život, a roditelji su sada digli glas zbog nesigurnosti u kojoj njihova deca pohađaju školu

Portal biscani.net piše da su roditelji zabrinuti jer se  migranti sve češće okupljaju i oko škola i fotografiraju njihovu decu.

Veće roditelja OŠ Harmani 1 održalo je zbog svega sastanak i donelo niz zaljučaka. Jedan od njih je zahtev pojačanog policijskog nadzora od početka do kraja trajanja nastave u školi.

“Imamo saznanja da su na nekoliko lokacija u blizini škole smešteni migranti. Veliki broj migranata je prisutan u krugu škole, ta brojka se kreće i do trideset, a po izjavama pojedinih roditelja migranti slikaju devojčice i dečake dok imaju nastavu iz fizičkog. Migranti rade sve ono što, nama kao roditeljima, stvara strah za sigurnost naše dece i što smatramo neispravni”, kazala je ispred Veća roditelja OŠ Harmani 1 Aida Zjakić.

Neki migranti, koji imaju nešto novca, pokušavaju i unajmiti neke stanove, što im pojedinci i nude zbog zarade.

U Bihaću i drugim gradovima Krajine trenutno se nalazi više od 5.000 migranata.

Izvor: MP/Max.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite