UKINUTO PRAVO IZBORA: Deca od sada moraju da polažu kontrolne zadatke iz LGBT identiteta

UKINUTO PRAVO IZBORA: Deca od sada moraju da polažu kontrolne zadatke iz LGBT identiteta

Škotska je postala prva zemlja u svetu koja je uvele obavezne ispite u školskom programu iz oblasti LGBT političkih ideja, time je deci i roditeljima ukinuto pravo izbora da li će njihova deca učiti o LGBT politikama, homoseksualnosti, ali i kako da „sponzaju svoj LGBT identitet“. 

Državne škole su postale obavezne da uče decu o „LGBT istoriji“ i njihovim političkim pokretima, a deća će se učiti i da istražuju LGBT identitete, nakon što su škotski ministri prihvatili zahteve LGBT organizacije TIE. Takozvana gej istorija i politike promocije LGBT identiteta će se primenjivati i u okviru drugih predmeta.

Džordan Dali (Jordan Daly) osnivač TIE je rekao je da je njegov politički pokret zadovoljan padom artikla 28 koji je donet 1988 godine kako bi zabranio da se Velikoj Britaniji deci promoviše homoseksualizam. „Ovo je velika pobeda, ovakva implementacija LGBT obrazovanja u svim školama je prvi primer u svetu“ rekao je predstavnik TIE.

Dali je prilikom svog govora izneo i zabrnjavajuće stavove koji se kose sa teorijima zavere, naime LGBT političar insistira da je 27% Škotskih homoseksualca iskusilo „homofobiju“, termin koji ni jedna asocijacija psihjatar na svetu nije svrstala na spisak fobija, jer kako stručnjaci kažu nije moguće imati fobiju od homoskesualaca.

Zamenik premijera Škotske Džon Svini izjavio je da je oduševljen novim zakonom i uvođenjem LGBT obrazovanja u obavezno gradivo. „Škotska prednjači u Evropi po pitanju LGBT prava“ rekao je predstavnik režimske stranke.

Izvor: Dnevna Gazeta/Gardijan

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite