SRBIJA PONIŽENA U PARIZU: Putin ljut, Vučić podvio rep!

SRBIJA PONIŽENA U PARIZU: Putin ljut, Vučić podvio rep!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o rasporedu sedenja na ceremoniji u Parizu povodom završetka Prvog svetskog rata: „Bila mi je knedla u grlu, ali to nije odnos snaga“. Vučić kaže da nije hteo da pravi skandal zbog poniženja naše zemlje jer kako trdi „nije bilo odgovarajuće vreme i mesto“. Predsednik Rusije Vladimir Putin je nakon što je ugledao Tačije negativno reagovao uapdljivo okrenuvši glavu od njega.

Pariz (Foto: Služba za medije predsednika Rusije)

 

Scena koja je danas obišla ceo svet – predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači na svečanosti odavanja počasti herojima Prvog svetskog rata sedi odmah iza predsednika Rusije Vladimira Putina…Da li se svet okrenuo naglavačke i koje nacije su se našle tu kao istorijski zaslužne za pobedu u Velikom ratu zapitali su se svi?

Značajnu ulogu Tačija na ceremoniji, ali i poziciju hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u prvom redu, komentarisao je danas srpski predsednik:

„Niste u najmoćnijoj petorci imali mogućnost da vidite ljude iz regiona. Tači je imao bolju poziciju od svih nas. Za Hrvatsku sam mogao da razumem – ako je po abecednom redu. Sumnje ne bih iznosio, mada mislim da bih tačno pogodio šta se tu desilo“, kaže Vučić.

„Nije to imalo veze ni s azbučnim redom, ne znam kako je i ko je poređao. Kod mene su bili predstavnici Letonije. Ali, da pravim tamo skandal nije bilo ni mesta niti ima smisla. Imali smo važne i dobre razgovore, obavili dobar posao za našu zemlju“, rekao je Vučić i dodao da „sumnja šta se tamo desilo, ali o tome ne može da govori javno“.

„Možete da mislite šta je neko mislio kad je postavio Tačija iza Putina“, zaključio je Vučić.

Otkriva i reakciju Putina na prisustvo Tačija „za vratom“:

„Tači se našao iza leđa Putinu, pružio mu je ruku. Putin nije znao o kome se radi, a kada je shvatio, okrenuo se ka drugim predstavnicima.

Ja Srbiju neću da isključujem iz sveta zbog njihovih grešaka. Bila mi je knedla u grlu, bilo mi je teže nego vama, ali ja moram dostojanstveno da predstavljam Srbiju“, rekao je Vučić.

„Možete da mislite kako mi je bilo. Čini mi se da sam sve vreme gledao u zemlju i u ekran, ne verujući šta vidim ispred sebe i znajući kolike je žrtve podneo srpski narod u Prvom svetskom ratu. Tako sam u trenutku morao da donesem odluku da li da uradim nešto…da li da ostanem na mestu da bi se rukovao sa Trampom, Putinom… da bi ih podsetio na Srbiju, da bi govorio o Srbiji ili da odmah izađem i da se sklonim odatle. Mislim da sam ispravnu odluku doneo da ne pravim nikakve skandale“, rekao je Vučić.

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite