ŠVARCENEGER NA STRANI ORBANA: Neka Mađari biraju svoju vlast, bez mešanja Amerike! (VIDEO)

ŠVARCENEGER NA STRANI ORBANA: Neka Mađari biraju svoju vlast, bez mešanja Amerike! (VIDEO)

Doskorašnji guverner Kalifornije i legendarni Holivudski glumac Arnold Švarceneger je tokom gostovanja na televiziji CNN izneo svoje stavove o politici Poljske i Mađarske, ali i manama Američke demokratije.

Na pitanje novinara Dejvida Akselroda kako komentariše optužbe EU na račun Poljske i Mađarske da urušavaju demokratiju i pravne institucije u zemlji, Švarceneger je odgovorio da Amerikanci ne trebaju da se mešaju kako će Mađari, Poljaci ili Italijani urediti svoju državu.

„Vidite, Amerika nekad pravi grešku da uvek misli da su samo naša pravila, to misli za naš način vladavine savršen i način na koji rešavamo probleme. Ovo je dobro za Ameriku, ali Mađari rešavaju probleme drugačije, Poljaci rešavaju na drugi način, Italijani drugačije. Oni gledaju na naš sistem i kažu ovo je pogrešno, mi gledamo na njihov sistem i kažemo da je totalno pogrešan“ rekao je političar iz redova Republikanke stranke.

Švarceneger se osvrnuo i na krizu legitimiteta političkih institucija u SAD. „Naš kongres ima 18% podrške građana za svoje odluke, to je nepravedan sistem oni tamo gledaju na nas i kažu to nije ono što mi želimo, namešteni sistem gde ne možete da sklonite političare“ istako je Arnold Švarceneger i dodao:

„Zato ja kažem da nije najbitnija politika nego da ustanete sa svog kreveta i uradite nešto po pitanju politike. Ja poručujem ljudima ne ne trebaju da se žale o politici nego da nešto urade po pitanju politike, uradite nešto po pitanju vaših senatora i kongresmena. Nemojte samo da glasate, demokratija nije sport za posmatrače morate da se borite za nešto u šta verujete“

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite