NORVEŠKI NOVINAR: Francuzi su ponizili preko milion srpskih žrtava i veličali teroristu Tačija, sramota!

NORVEŠKI NOVINAR: Francuzi su ponizili preko milion srpskih žrtava i veličali teroristu Tačija, sramota!

Kristijan Kaš norveški novinar i pisac, koji je služio u sklopu mirovne misije na Kosovu, nakon čega je zbog uloge zapadnih snaga na teritoriji Srbija osnovao sajt Sorryserbia.com (izvini Srbijo), napisao je svoj tekst na svom sajtu povodom ponižavanja Srbije tokom ceremonije obeležavanja dana pobede u Prvom svetskom ratu.

Foto: Fejsbuk

Piše: Kristijan Kaš

Takozvana zemlja Kosova nikada nije izgubila jednog čoveka u Prvom svjetskom ratu, ali Srbija je izgubila do 1,250,000 čoveka. Ipak, kada je predsjednik Emanuel Makron pozvao goste na obilježavanje kraja Prvog svjetskog rata, kosovski albanski terorista Hašim Tači imao je istaknuto mesto sa Angelom Merkel i Donald J. Trampom.

Za malo pozadine, dopustite mi da citiram iz Vikipedia članaka o žrtvama iz I svetskog rata:

Slovenija, Hrvatska, Bosna i Vojvodina (sada deo Srbije) bili su deo Austro-Ugarske tokom Prvog svetskog rata. Srbija, koja je uključivala Makedoniju, a Crna Gora je bila nezavisna nacija. Jugoslovenski istoričar Vladimir Dedijer stavio je ukupne gubitke jugoslovenskeih zemalja na 1,9 miliona, od čega 43% iz Srbije. Sledeće procene tokom Prvog svetskog rata, napravili su ruski istoričari u priručniku o ljudskim gubicima iz 2004. godine. Ukupno mrtvo: 996.000 uključujući vojne gubitke, 260.000 samo sa srpskim vojnicima, 80.000 sa austrougarskim snagama, 13.000 sa crnogorskim snagama i poginulima u zarobljeništvu oko 93.000. Zbog gladi i bolesti civilne žrtve su: 400.000, ubijeno u vojnim operacijama: 120.000 i 30.000 su mrtvi u austrijskim zatvorima ili pogubljeni.

Na istom događaju obležavanja Velikog rata, Markon preklinje nacionalizam, pripremajući Srbiju da prihvati antidemokratski globalizam i postane pion za neizabrane briselske birokrate. Oni jedino brinu o njihovoj želji da vladaju svetom, zaboravljaju sve žrtve, koliko je Srbija vekovima žrtvovala za Evropu, čuvajući Evropu od islamskih osvajača.

Moja Fejsbuk prijateljica Mirjana Marković na to sažeto kaže:

Ovo je apsolutno neprihvatljivo i skandalozno! Šta se danas proslavilo u Parizu? Šta je šef nepriznate i terorističke države u sredini (Tači?) Njegova “zemlja” još nije postojala pre 100 godina, ali se njegov narod tada borio protiv Srba, onih koji su osvojili i oslobodili svoje zemlje u Velikom ratu. Više od milion je izgubilo život. Tako Francuska i EU kažu “hvala” našoj žrtvi. Francuska bi trebalo da pošalje izvinjenje Srbiji! Ovo nije Francuska koja je postojala ranije.

Izvor: Dnevna Gazeta/sorryserbia.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite