U STILU DIKTATORA: Merkelova smenila šefa obaveštajne službe, jer je razotkrio ekstremnu levicu u Nemačkoj!

U STILU DIKTATORA: Merkelova smenila šefa obaveštajne službe, jer je razotkrio ekstremnu levicu u Nemačkoj!

Nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova imenovalo je danas Tomasa Haldenvanga za novog šefa BfV, nacionalne kontrašpijunaže koja se zvanično zove službom za zaštitu ustavnog poretka. 

Foto: Flickr

Ministar unutrašnjih poslova nemačke Horst Zehofer potvrdio je imenovanje Haldenvanga i prevremeno penzionisanje dosadašnjeg šefa kontrašpijunaže Hansa-Georga Masena.

Socijaldemokratska stranka, član vladajuće koalicije, zatražila je da Masen bude smenjen sa položaja šefa BfV jer je pokušao da umanji značaj nasilja koje nad migrantima vrše ultradesničari.

Haldenvang u Ministarstvu unutrašnjih poslova radi od 1991-ve godine, a u BfV je prešao 2009-te.

Četiri godine kasnije postao je Masenov zamenik.

Sam Masen, čija smena je izazvala potres u vladi Angele Merkel, prvo je bio premešten u Zehoferovo ministarstvo, ali je potom bio optužen za „nekorektne izjave kojima je pokušao da destabilizuje vladajuću koaliciju“.

Masen je, sasvim konkretno, u Varšavi (nakon smenjivanja) izjavio da vladi njegove zemlje postoje „leve radikalne snage koje rade na urušavanju Nemačke“.

Munjeviti ukaz o njegovom penzionisanju potpisao je predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer koji pripada Sociijal-demokratskoj partiji.

Haldenvang ima 58 godina. U BfV je prvo bio nečelnik jednog odeljenja, a od 2013-te Masenov zamenik.

Šefa BfV imenuje vlada Nemačke na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite