POLICIJA IGNORISALA PRIJAVU: Poljakinju silovala dvojica Arapa, udarali joj glavom u drvo!

POLICIJA IGNORISALA PRIJAVU: Poljakinju silovala dvojica Arapa, udarali joj glavom u drvo!

Prošle su dve godina od kako su dvojica mladića arapskog porekla silovali Agniežku Visnievsku (Agnieszka Wiśniewska) u Švedskoj. Poljakinja kaže da policija nije čak ni pokušala da reši slučaj, a morala je da čeka 11 meseci na psihjatrijsku pomoć zbog teških trauma koje je dobila nakon napada, sa obrazloženjem da su bolnici prioritet „izbeglice sa traumama“.

Agniežka Visnievska (Foto: Privatna arhiva)

Agniežka Visnievska kaže da je došla u Švedsku 2007. godine sa planom da tamo pronađe mir u životu. Čitala je u novinama da je Švedska odlična zemlja za porodice u decu.

Preselila se, našla posao, naučila jezik i vodila je normalan život u Stokholmu, sve do dana kada je nad njom počinjen brutalni zločin.

„Tog dana sam radila sve uobičajene stvari, bila sam u kupovini i vraćala se kući sa kesom hleba i hranom za mačke. Bio je mrak i približavala sam se kući. Dvojica muškaraca su bila blizu moje kuće. Osetila sam se uplašeno. Mnoge žene su uplašene noću i to je normalno. Ta dvojica muškaraca su prošli pored mene, a onda su me zgrabili za jaknu, odvukli me u šumu…i cela situacija je počela“ kaže Poljakinja.

Nakon što je pokušala da se odbrani dvojica Arapa su počela da tuku Visnievsku, a zatim su je silovali. Žrtva kaže da je šokirana potpunim odsustvom brige napadača da li će preživeti.  Šutirali su je, tukli pesnicama i udarali joj glavom u stablo drveta.

Sve se dešavalo u blizini puta, kada je Agniežka videla kamion u u blizini mesta napada, skupila je poslednje atome snage i razdrala se upomoć. Napadači su se uplašili i pobegli, a ona je uspela da pozove policiju.

Pročitajte još:
VRATITE SE ODAKLE STE DOŠLI: Italija zabranila aktivnosti NVO sa migrantima, niko ne sme da ih prevozi na moru!
(VIDEO) PUCNJAVA ODJEKUJE KRNJAČOM: Migranti se dižu na pobunu, viču Alahu Ekber! 
(VIDEO) NAJOPASNIJE SU U EVROPI: U ovoj zemlji žene tuku migrante, čak i kad su 2 na 1!

Nakon što je policija došla Visnievska je odvedena u bolnicu gde su joj konstatovane povrede. Nakon toga policija je nije pozvala u stanicu kako bi dala izjavu iako je to tražila preko telefona.

„Niko me nije zvao. Nisu mi dali mogućnost da dam izjavu u policijskoj stanici. Nije da nije bilo svedoka, bio je jedan svedok, biciklista koji je prošao na kraju napada i stao da mi pomogne. On je moj komšija iz Poljske. Njegov kontakt je dat policiji, ali ni njega nisu zvali“ kaže Agniežka.

Žrtva je pokušala da zakaže konsultacije sa psihologom zbog trauma usled silovanja i prebijanja, ali je morala da čeka zato što su prioritet na listi bile „izbeglice sa traumama“. Poljakinja je morala da čeka 11 meseci, nakon čega je njen partner rekao da su prevršene sve granice i da će kontaktirati medije i tužiti kliniku.

Angiežka kaže da je situacija u Švedskoj toliko opasna da se žene plađe da izađu napolje posle 6 uveče i zbog toga razmišlja da se vrati u Poljsku.

BONUS VIDEO – Kako su migranti brutalno prebili našeg čoveka u Loznici, a za to dobili kaznu od samo 5.000 dinara kao i zbog čega iz sudskih arhiva nestaju presude protiv migranata možete videti u sledećem snimku:

Izvor: Voice of Europe

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite