MERKELOVA NA APARATIMA: Danska odbila kvote za migrante, niko više ne poštuje Brisel!

MERKELOVA NA APARATIMA: Danska odbila kvote za migrante, niko više ne poštuje Brisel!

Nakon Mađarska, Poljske, Češke, Slovačke, Italije i Austrije vlada Danske je nova članice EU odlučila da se usprotivi anti-suverenističkim politikama otvorenih granica koje propagira elita u Briselu predvođena nemačkom vladom Angele Merkel. 

Inger Stojberg danska ministarka za imigraciju i integraciju, odbila je kvote EU za 2018 godinu, sa obrazloženjem da njena zemlja neće sprovesti plan primanja azilanata za 2018. godinu jer migranti ne doprinoste Danskoj državi.

Stojberg je za Jyllands-Posten izjavila:

„Iako smo postigli bolju kontrolu u prilivu migranata, mi smo i dalje u problemu da integrišemo brojne migrante koji su došli u Dansku proteklih godina“

Danska je otežala uslove za socijalnu pomoć migrantima koji ne žele da rada, međutim uprkos podacima da je broj zaposlenih migranata porastao i dalje veliki broj njih ne izdražava sebe, već žive od novca poreskih obveznika. „Zbog toga Danska je odlučila da odbije kvote planirana za 2018. godinu“ podvukla je ministarka Stojberg.

Inger Stojberg je bila istaknuti kritičar politike nekontrolisanih granica, a u prošlosti je izjavila da je otvorena za ideju da se azilantiprebace na danska pusta ostrva.  Nakon izbijanja skandala sa učetalim migrantskim silovanjima ministarka se oglasila izjavom „To je nešto što smo gledali godinama, kriminal je u procentima daleko istaknutiji u migrantskim krugovima nego među Dancima“

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite