SALVINIJEV SARADNIK: Makron je namerno ponizio Srbiju, zna se da je Kosovo nastalo na terorizmu!

SALVINIJEV SARADNIK: Makron je namerno ponizio Srbiju, zna se da je Kosovo nastalo na terorizmu!

Skandal sa ponižavanjem Srbije od strane pro-EU režima Emanula Makrona, na ceremoniji 100 godina od poraza Nemačke i Austro-ugarske u Prvom svetskom ratu definitvno nije tema samo u Srbiji. To pokazuju i reakcije evropskih političara. Maks Ferari blizak saradnik vice-premijera Italije i trenutno najpopularnih političara u zemlji Matea Salvinija oglasio se na svom Fejsuk profilu.

Maks Ferari i Mateo Salvini

Povodom isticanja zastave Kosova na ceremoniji obeležavanja kraja Prvog svetskog rata, kao i stavljanje Hašima Tačija u prve redove ceremonije oglasilo se više evropskih političara. Pored Marin Le Pen koja je kritikovala Makrona zbog insistiranja da pored njega bude predstavnik samozvane države Kosovo koja nije ni postojala tokom Velikog rada, oglasio se i poznati italijanski desničar Maks Ferari.

Ferari sa Marin Le Pen

Maks Ferari je obavljao funkciju direktora televizije Severne Lige TelePadania koju je vodio od 1998. do 2006. godine, a tokom svoje televizijske karijere bio je ratni reporter na Kosovu. U svojoj bogatoj karijeri pored angažmana u Srbiji, Ferari je izveštavao iz Palestine, Libana, Avganistana, Kambodže, Laosa, Vijetnama i Iraka.

Italijan je na svom Fejsbuk profilu podelio status „11 novembre : comment Macron a humilié la Serbie“ u prevodu 11 novembar, kako je Makron ponizio Srbe.

U samom tekstu koji je Maks Ferari podelio se ističe da je Kosovo „nastalo“ veoma skoro i da je osnivanje Kosova veoma kontroverzno jer nije priznato kao država od brojnih članica UN, a sama država Kosovo je rođena iz terorizma i nelegitimnog bombardovanja NATO-a, dok samo Kosovo sigurno nije postojalo 1918. godine.

Italijanski ratni reporter i političar poznat je evropskim krugovima po svom radu na internacionalnom planu kao čovek koji povezuje suvernističke stranke i protivnike EU, kao što su Nacionalni Front (Nacionalno Okupljanje), Austrijski FPO, Liga i brojne druge političke organizacije.

Ferari sa vice-kancelarom Austrije Hajnc Kristijan Štraheom

Pored svog političkog angažmana Ferari je predsednik asocijacije Kina-Lonbardija i generalni sekretar asocijacije Lombardija Izrael.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite