HRVATSKI ISTORIČAR: Srbi bez Kosova vi niste narod, zalivali ste ga krvlju vekovima! (VIDEO)

HRVATSKI ISTORIČAR: Srbi bez Kosova vi niste narod, zalivali ste ga krvlju vekovima! (VIDEO)

Srbi su 1918. menjali ćirilicu i Kosovski zavet za jugoslovenstvo, 1945. za titoizam, a sada ga daju za evrounijatstvo.

Katolički teolog i istoričar Goran Šarić govorio je značenju Kosova za srpski narod. Šarić ističe da ne vidi razlog zašto bi Srbija pristala na razgraničenje sa Kosovom, jer po njegovom mišljenju u svetu postoje mnogi zamrznuti konflikti.

„Imamo Pakistan i Indiju, dve nuklearne sile, imamo Kipar, Jerusalim. Srbija je bila punih 453 godine bez Kosova od pada Prizrena do Prvog balkanskog rata i preživela je. Jedan narod čini isključivo mit i bez mita o Kosovo Srbi nisu narod“, istakao je Šarić i dodao:

„Velika je geopolitička važnost Kosova, ja ne verujem da bi Srbi dobili sever zbog Kopaonika, jedino ako bi se možda menjali za Preševo, možda. Da nije geopolitičke važnosti Kosova, ne bi NATO tamo napravio bazu jer je tu početak „Puta svile“.

Šarić ističe ako Srbija oko Kosova napravi ustupak, sve zemlje koje imaju nerešene probleme sa njom će isto tražiti.

„Kosovo ekonomski vredi više nego cela Srbija, kolika su samo rudna bogatstva na Kosovo. Ono najbitnije na Kosovu je duhovna važnost Kosova. Nikada više vojske se nije borilo za manji prostor. Kosovo je zaliveno krvlju srpskih heroja“, naglašava hrvatski istoričar.

On opominje da je najviše duhovnih svetinja na Kosovu, kao i da je 80% srpskog epskog pevanja posvećeno Kosovu i ako to Srbija preda, onda više nema što se ne bi predalo.

„Ako jednom narodu uzmeš njegov mit, on nema ništa. Srbi su 1918. menjali ćirilicu i Kosovski zavet za jugoslovenstvo, 1945. za titoizam, a sada ga daju za evrounijatstvo. Srbiju u EU ne može doći ni do 2027. godine, a tu je čeka ona klupa za retardiranu decu gde će zajedno da sedi sa Hrvatskom“, zaključio je Šarić.

Izvor: In4s

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite