KRAJ KARIJERE? Soroševa organizacija pod istragom za seksualna zlostavljanja i krađu novca!

KRAJ KARIJERE? Soroševa organizacija pod istragom za seksualna zlostavljanja i krađu novca!

Međunarodna organizacija Internacionalni komitet za spasavanje (International Rescue Committee-IRC) našao se pod optužbama da za proneveru novca i zataškavanje seksualnog zlostavljanja. Radi se o organizacijama pod direktnim sponzorstvom kontraverznog miljardera Džordža Soroša, koju predvodi njegov najbliži saradnik Dejvid Milband. 

Soroš i Milband (Foto: Screesnshot)

Vlada Ujedninjenog Kraljevstva odlučila je da zamrzne finansije nevladine organizacije, koja je ključni globalni partner Džordža Soroša, na osnovu dokaza da je organizacija umešana u finansijske malverzacije i da je zataškavala seksualna napastvovanja.

Sa izdvajanjima od 5.5 miliona funti iz budžeta Britanje za IRC, specijani tim je poslat kako bi sproveo istragu o spornim aktivnostima NVO u Demokratskoj Republici Kongo, prema pisanjima novina The Sun, tim koji je trebao da bavi sa 24 slučaja, a uspeo je da otkrije kršenje etičkih pravila u čak 13 slučajeva.

Potparol IRC je ujedno i bivši sekretar u ministarstvu inostranih poslova Britanije, Dejvid Milband koji je relativno skoro bio u centru skandala kada je Bregzit nazvao ponižavanjem za Britaniju, uprkos demokratskoj odluce građana Velike Britanije da napuste EU. Milbard je takođe doživeo brojne osude u novembru prošle godina zbog uvredljive izjave da „ljudima evropskog porekla nema spasa“ osim ako ne prihvate masovnu migraciju van evropskog kontinenta.

Kontraverzni milijarder Džordž Soroš izabrao je IRC kao organizaciju koja treba da postavi osnovne principe njegovog projekta mađarsko-američke inicijative za migrantske inicijative koju je najavio prošče godina, a čiji budžeti iznosi neverovatnih pola milijarde dolara.

Soroš se nije zvanično oglasio po pitanju korupcije i seksualnih zlostavljanja povezanih sa oranizacijom koja je pod njegovim finansijskim patronatom.

Izvor: Dnevna Gazeta/ Breitbart

Origninal vesti na engleskom možete pronaći klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite