PREMIJER PONIZIO MERKELOVU PREKO FEJSBUKA: Čisto da znate Estonija neće primati migrante!

PREMIJER PONIZIO MERKELOVU PREKO FEJSBUKA: Čisto da znate Estonija neće primati migrante!

Nakon Mađarske, Austrije, Češke i Bugarske, Estonija je odbila sporazum UN o migraciji čiji je glavni protagonista unutar EU kancelarka Angela Merkel. Premijer Estonije je ovu poruku saopštio javnosti preko svog Fejsbuk profila ističući da je Estonija demokratija i da sama donosi svoje odluke. 

„Kada smo formirali vladajuću koaliciju, dogovorili smo se da odlučujemo samo koncenzusom. Vlada danas nije postigla dogovor na sastanku ministara kako bi podržala pakt UN o migraciji. Zbog toga vlada neće pristati na sporazum“ napisao je premijer Jüri Ratas.

Sveoubuhvatni menadžment migracije je važan za sve zemlje, naglasšava Ratas, ipak zakoni Estonije su već u skladu sa demokratskim principima Evrope i takvi će biti i u budućnosti.

Protekle 2 godine Estonijom vlada tropartijska koalicija Socijal-demokratske stranke, konzevativaca i partije centra. Dok su socijaldemokrate bile za prihvatanje pakta o migrantina iz računice da će migranti glasati za njihovu levičarsku stranku, konzevativna partija je stavila veto na sporazum.

Estonije je peta članica EU koja je izašla iz pakta UN o migraciji. Predhodno su anti-suverenistički dokument odbili Mađarska, Austrija, Češka i Bugarska.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite