HISTERISAO KAO HITLER: Vođa EU parlamenta, zahteva da nacije predaju suverenitet Briselu! (VIDEO)

HISTERISAO KAO HITLER: Vođa EU parlamenta, zahteva da nacije predaju suverenitet Briselu! (VIDEO)

Belgijski političar i bivši te zemlje Gaj Verhofstadt šokirao je na kontitnetn agresivnim obraćanjem u parlamentu EU, u kome je poručio da države članice moraju da odustanu od svojih prava na samoodlučivanje i predaju suverenitet evrokratama. Verhofstadt je vođa vladajuće alijanse u EU parlamentu poslaničke grupe ALDE (Alijsansa Liberala i Demokrata za Evropsku partiju).

U napadnom obraćanju Verhofstadt je poručio državama članica EU da su one krive za krizu kroz koju prolazi unija. Vođa vladajuće većine izjavio je da evropske države moraju da predaju svoj suverenitet centralnom autoritetu u Briselu, kako bi EU prebrodila probleme u kojima se danas nalazi.

„Kolege zašto postoji ovakav problem u ovoj krizi? Pravi problem je to što članice oklevaju da predaju suvernitet i moć Evropskoj uniji, a svi znamo da je jedini način da izađemo iz ove krize da izvršimo novi transfer moći Evropskoj uniji i evropskim institucijama“ rekao je Gaj Verhofstadt u svom autoritarnom govoru.

EU parlament: Nacije moraju da odustanu od demokratije

Vođa vladajuće većine EU parlamenta Gaj Verhofstadt, zahteva da nacije predaju suverenitet Briselu!

Gepostet von Dnevna Gazeta am Samstag, 17. November 2018

Belgijanac je 2014. godine bio blizu dolaska na mesto predsednika EU komisije kada ga je poslanička grupa ALDE predložila za glavnog komesara Evropske unije, ali ga je na izborima pobedio Žan-Klod Junker.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite