ISTORIJA ALKOHOLIČARA: Junker pijan šamaro političare, vukao ih za kravate i salutirao kao nacista! (VIDEO)

ISTORIJA ALKOHOLIČARA: Junker pijan šamaro političare, vukao ih za kravate i salutirao kao nacista! (VIDEO)

Lider evropske komisije i trenutno najmoćniji čovek unije Žan Klod Junker nedavno se našao u žiži skandala po pitanju alkoholizma kada je bez objašnjenja izašao sa konferencije za novinare sa predsednikom J. Afrike. Brojni evropski mediji su preneli da je Junker obukao cipele različitih boja, dok su zvaničnici EU tvrdili da se navodno radi o optičkoj varci. Ipak problemi Junkera sa pićem nisu ništa novo i vođa EU komisije ima bogatu istoriju incidenata pred kamerama.

Javnosti u Srbiji je manje poznato da je tokom održavanja samita EU u Rigi 2015. godine ponašanje Junkera je uzelo dimenzije bizarnog, kada je počeo da vuče žene za ruku, da vuče muškarce za kravate i da šamara zvaničnike država članica Evropske unije.

U defileu državnika Žan Klod Junker nije propustio ni jednu osobu da prođe bez ekscesa. Neke žene su vučene za ruku, a pojedine muškarce je šef komisije ljubio u obraz, čelo ili ćelavi deo glave. U pauzama između dolazaka političara, Junker je plesao, marširao i postrojavao sam sebe.

Alkoholisano stanje Junkera uzelo je maha kada su mu za oko zapale kravate državnika, pa je počeo da im čupa i izvlači kravate iz zakopčanih odela, poredi ih sa svojom kravatom i privlačio ljude ka sebi vučenjem kravate, kako bi ih poljubio.

Možda najveći ekces se dogodio kada je na red došao Viktor Orban. Pre nego što se pozdravio sa premijerom Mađarske Žan-Klod Junker je podigao ruku u stilu nacističkog salutiranja. Junker je zatim Orbana udario po glavi.

Junker žestoko pijan

Istorijat alkoholizma lidera EU komisije Žan Klod Junkera, šamaranja ljudi vučenje za kravate i salutiranja.

Gepostet von Dnevna Gazeta am Samstag, 17. November 2018

Činjenica da Junker salutira na nacistički, što je u brojnim zemljama EU kažnjivo zatvorom izazvala, je brojne negativne komentare. Naime Žan-Klod Junker je dugi niz godina pokušao da sakrije od javnosti direktne veze sa nacistima u njegovoj najužoj porodici.

Tast lidera evropske komisije Louis Matias Frising učestvovao je tokom Drugog svestkog rata u pogromu Jevreja u Luksemburgu, pa mnogi kritičari dovode njegove ekcese u vezu sa simpatisanjem nacističke ikonografije.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite