LIBERALNE BATINE: Makronova policija razbijala glave građanima na protestu zbog cene goriva (VIDEO)

LIBERALNE BATINE: Makronova policija razbijala glave građanima na protestu zbog cene goriva (VIDEO)

Francuska policija pretukla je grupu demonstranata koja je protestvovala protiv poskupljena cene goriva. Na više lokacija širom zemlje je došlo do sukoba, a policajci se nisu libili i da tuku ljude pendrecima po glavi.

Krvava glava mladića u Francuskoj koji je pretučen na protestu protiv poskupljenja cene goriva, zgrozio je društvene mreže na kontinentu i otvorio pitanje da li režim Emanuela Makrona klizi ka autoritarizmu.

Uprkos medijskoj slici koja Makrona predstavlja kao liberalnog vođu, borca za ljudska prava i socijalnu jednakost, slike na terenu pokazuju nešto sasvim drugačija. Policija koja je poslata da razbije proteste na putevima u Francuskoj nemilosrdno je tukla građane uključujući, žene i maloletna lica.

Makronova policija razbija glave građanima

Kako Makronova policija prebija građane koji protestvuju protiv povećanja cena goriva. Lice EU koje se krije od vas.

Posted by Pokret za slobodu i nezavisnost on Saturday, 17 November 2018

Da se na radi o izlovanom incidentu, pokazuje želja pro-EU predsednika Francuske da uguši delovanje opozicije. Pored činjenice da su svi main-stream mediji pod kontrolom vlasti i da se glas opozicije retko čuje, Makron je ustremio svoje napore da cenzuriše internet sa izgovorom borbe protiv „govora mržnje“, termina koji je praktično nemoguće jasno definisati.

This is Macron's France, the man who attacks the democratically elected president of the US over how he leads his country

Gepostet von Voice of Europe am Samstag, 17. November 2018

Nedavno je u politički motivisanom procesu protiv liderke opozicije Marin Le Pen sud odlučio da političarku pošalje u psihjatriju na veštačenje, jer je podelila snimak na kome kritikuje Islamsku državu (ISIS).

Protesti povodom podizanja nameta na gorivo intenzivirali su se nakon što je jedna devojka poginula kada se automobil zaleteo na demosntrante.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite