NOVINAR KOJI ISTRAŽUJE MIGRANTSKO NASILJE: Devojčica (11) je silovana, napadači oslobođeni pa joj se smejali u lice!

NOVINAR KOJI ISTRAŽUJE MIGRANTSKO NASILJE: Devojčica (11) je silovana, napadači oslobođeni pa joj se smejali u lice!

Švedski nezavisni novinar Loakim Lamote koje se bavi istraživanjem migrantskog nasilja, razgovarao je sa majkom devojčice od 11 godina koju su silovala dvojica muškaraca. 

Foto: Facebook

Devojčica je primorana na analni i oralni seks, a mladići su uhapšeni ali ubrzo zatim pušteni. Nekoliko puta nakon oslobađanja devojčica je srela muškarce koji su joj se smejali u lice.

Dodatan šok za porodicu predstavlja ponašanje nadležnih organa povodom napada. Majka je informisana od strane policije da je istraga zatvorena i da je odluka policije konačna i slučaj njene ćerke nema mogućnosti da se ponovo otvori, tako da je uprkos uznemiravanju devojčice i smejanju na ulici slučaj zatvoren.

Kako majka kaže, život njene ćerke je uništen i razmišljaju da se presele u neki drugi grad. Ona optužuje policiju da nije istražila slučaj na valjan način.

U isto vreme politička situacija u Švedskoj je u najmanju ruku zabrinjavajuća. Dok su deca žrtve silovanje, a policija ne rešava slučajeve u Stokholmu stranke već duže vreme ne mogu da formiraju vlast. Ovo je dovelo do destabilizacije institucija, što se dodatno loše odrazilo na policiju koja se već nekoliko godina žali na manjak resursa i podrške na lokalu.

Izvor: Dnenva Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite