Sveštenik terao decu da ga vuku kroz grad u luksuznom Poršeu! (VIDEO)

Sveštenik terao decu da ga vuku kroz grad u luksuznom Poršeu! (VIDEO)

Katolički sveštenik Džon Sultana izazvao je brojne negativne komentare na internetu, kada je objavljen snimak kako sedi u Poršeu dok deca vuku njegov auto.

Fratar Sultana koji je ove nedelje imenovan za ševa parohije Gozitan u Malti je na ceremoniji svog ustoličenja izveo kotroverzni performans. Došavši u luksuznom vozilu i instrukcije koje je dao deci dovele su do brojnih kritika.

Snimak pokazuje katoličkog fratra kako stoji u svom Poršeu modela Boxster na kome je podignut krov, dok deca vuku kroz ulice Malte. Luksuzni automobil je celo vreme povezan konopcima, a Sultana na snimku nasmejano maše sugrađanima. Katolička crkva se nije oglasila povodom skandala.

Deca vuku fratra u Poršeu

Deca vuku katoličkog fratra dok on sedi u luksuznom Poršeu. Snimak sa Malte. Vest u linku: http://vesti.dnevnagazeta.rs/2018/11/17/svestenik-terao-decu-da-ga-vuku-kroz-grad-u-luksuznom-porseu-video/

Gepostet von Dnevna Gazeta am Freitag, 16. November 2018

Incident je interpretiran kao još jedan u niz skandala Vatikana koji su pod novim Papom Franjom počeli da uzimaju dimenzije bizarnog. Skandali se kreću od dekadencije, luksuza u crkvi do pedofilije. Poslednje dve godina najupadljivije je uplitanja Vatikana u dnevno političke teme sekularnih država.

Iako je crkveno lice, papa se nedavno mešao u pitanja migracije iznoseći anti-suverenističke stavove, da je obaveza evropskih zemalja da primaju migrante, a mešao se i u izbore 2016. godine u SAD. Franja je tada kritikovao politiku Donalda Trampa da se izgradi zid na granici sa Meksikom, iako je Vatikan okružen zidovima zbog svoje zaštite.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite