BACALI LJUDE NA ZEMLJU I U VODU: Batinaši na Staroj Planini tukli građane koji se protive izgradnji MHE! (VIDEO)

BACALI LJUDE NA ZEMLJU I U VODU: Batinaši na Staroj Planini tukli građane koji se protive izgradnji MHE! (VIDEO)

Meštani sela Rakite, u Pirotskom okrugu na Staroj Planini, nastavljaju borbu protiv izgradnje mini-hidroelektrane.

Meštani sela Rakite, u Pirotskom okrugu na Staroj Planini, nastavljaju borbu protiv izgradnje mini – hidroelektrane na reci u ovom mestu.

Ova priča iz dana u dan dobija novu dimenziju, koje prema rečima očevidaca graniče i sa brutalnošću.

Juče su batinaši investitora Belića nasrnuli na meštane Rakite koji su štitili svoju reku od sigurne smrti. Desko, predsednik MZ, mi je ispričao da su ih bacali na zemlju, u vodu, kada su se pobunili pošto im opet preusmeravaju reku u džepni sliv investitora, a ušli i u igralište – prenosi Espreso.

Podsetimo, meštani ovog sela nedavno su uspeli da vrate reku u staro korito, no taj trud im se nije ispaltio, budući da je investitor rešen da nastavi sa izgradnjom. Gradilište čuva privatno obezbeđenjeinvestitora zajedno sa policijom koja je, kako kažu meštani, iz dana u dan sve brojnija.

Video snimci incidenata na Staroj Planini protekle nedelje su preplavil internet, a građani se bune da su investitori doveli nasilnike kako bi fizičkom silom zastrašili građane.

Batinaši na staroj planini

Stara planina, kaže čoveku nemoj da snimaš razbiću ti mozak. Dvojica bilmeza IQ 10 prete građanima, zamislite da je neko izrekao ovakvu pretnju detetu Vučića ili Dačića, kako bi nadležni organi reagovali?

Posted by Pokret za slobodu i nezavisnost on Tuesday, 6 November 2018

Izvor: Espreso/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite