NOVINAR DOJČE VELEA PRED BRNABIĆKOM: Vaš Vučić je rekao, nasmejan sam samo kad mi EU daje pare! (VIDEO)

NOVINAR DOJČE VELEA PRED BRNABIĆKOM: Vaš Vučić je rekao, nasmejan sam samo kad mi EU daje pare! (VIDEO)

U emisiji Dojče Velea na engleskom jeziku došlo je do žustre svađe između novinara nemačke medijske kuće i premijerke Ane Brnabić po pitanju odnosa Srbije prema EU.

Foto: Screenshot

Nakon kraće svađe oko toga da li Srbija zaista teži da bude članica EU i ispuni standarde Brisela ili se samo radi o želji vladajuće elite da uzima novac od fondova unije, usledila je rasprava oko kontorverzne izjave Aleksandra Vučića i 2015. godine dok je obavljao funckiju premijera Republike Srbije.

Ana Brnabić je poručila „želimo da Srbija želi da bude deo EU zbog zajedničkih vrednosti koje naša zemlja ima sa EU“. Na šta je usledio žestok odgovor novinara Tim Sebastiana.

„Zašto onda vaš tadašnji premijer (Vučić), tokom sastanka u Tirani rekao, muka nam je od seminara treba nam novac od EU fondova, onda ćete videti osmehe na našim licima“.

Premijerka u vladi Srpske napredne stranke je rekla da je sećanje ne služi i da ne može da se seti takve izjave predsednika vladajuće stranke. Ipak Sebatian je istako da su izjavu Aleksandra Vučića da mu je muka seminara i da je nasmejan samo kada dođu pare od EU preneli brojni kredibilni mediji.

Tokom intervjua novinar nemačkog lista je više puta napao režim SNS da ne želi da ispuni standarde za ulazak u EU, kao i da se u zemlji vrši sistematski progon novinara.

Video na engleskom možete pogledati ovde:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite