BIVŠI NATO OFICIR: Srbijo oprosti bili smo arogantni i naivni, naneli smo zlo Srbima na Kosovu (VIDEO)

BIVŠI NATO OFICIR: Srbijo oprosti bili smo arogantni i naivni, naneli smo zlo Srbima na Kosovu (VIDEO)

Bivši oficir NATO-a Kristijan Kaš koji je napustio službu u NATO-u zbog toga što je komanda Severnoatlantskog pakta dozvolila sistematski progon Srba sa Kosova i Metohije govori je na skupi protiv predaje Kosova ispred skupštine RS. Na skupu Kaše se izvinio Srbima zbog zločina NATO-a, ističući da je on jedan od onih koji su bili arogantni i naivni, vojnika koji su verovali da na Kosovo donese demokratiju. 

Ja sam došao kao oficir na Kosmet, bio sam naivan i arogantan, ja sam mislio, da mi NATO branimo ljudska prava i demokratiju, ali sam onda shvatio ne samo da nismo doneli ljudska prava i demokratiju, mi smo doneli haos. To je razlog da svaki dan od srpskog naroda tražim oproštaj zato što sam bio toliko argonatan – rekao je Kristija Kaš

„Jel ima nekog ko se predaje? upitao je bivši vojnik NATO-a, na šta je dobio odgovor iz pubilke „Ne“. „Tako je nema predaje i to kažem ja kao Norvežanin“.

Juče sam poslao oko 1000 mejlova i 500 sms sa pozvivom ljudi da dođu ovde. Hvala onima koji su došli, ali neke reakcije su me iznenadile. Neki su rekli hej Kristijane nije toliko pametno da dolaziš da pričaš izgubićeš pravo na boravak (u Srbiji).

Ja kažem kao Norvežanin ne damo Kosovo, voleo bih da više zemalja povlači priznanje Kosova. Večeras sam došao sa porukom ohrabrenja, Vučić želi da proda Kosovo i podeli ga, ali nije još gotovo. Vidite šta se dešava u Evropi, raspad. Kada se to desi onda će se promeniti stvari, biće povačenja priznanja Kosova -rekao je Kaš okupljenima

Zamislite šta se dešava ako Marin Le Pen bude presednik u Francuskoj. Kada imate veru u Boga, onda imate sve. Ja sam ovde došao iz inostranstva da vam pošaljem poruku ohrabrenja – zaključio je Norvežanin.

Reportažu sa protesta na ruskoj televiziji RT možete pogledati u sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite