LETELO PERJE U BUNDESTAGU: Gospođo Merkel zbog vas se žene i devojčice plaše da izađu na ulicu!

LETELO PERJE U BUNDESTAGU: Gospođo Merkel zbog vas se žene i devojčice plaše da izađu na ulicu!

Žene i devojčice se boje da izađu na ulicu zbog straha od napada, rekla je lider poslaničke grupe AfD Alis Veidel u prisustvu Angele Merkel. Predstavnica opozicije otužila je kancelarku za pogubnu migrantsku politiku.  

„Svake godine se troši novac za borbu protiv desnice…a žene i devojčice se više ne usuđuju da izađu na ulicu jer se boje napada od takozvanih tražioca azila“ rekla je Veidel.

Kancelarka Merkel je prilikom svog odgovora na nasilje nad ženama bila upadljivo hladnokrva, poricala je odgovornost i stala u odbranu svoje migraciona politike izbegavajući odgovornost Nemačke vlade i navodeći da se radi o internacionlnom problemu „Moramo da rešimo migraciju internacionalno. Ni jedna zemlja to ne može da uradi sama“.

Vođa Nemačke hrišćansko-demokratske unije Angela Merkel vlada zemljom punih 13 godina, a ukoliko joj se ovaj mandat završi biće na vlasti ukupno 16 godina. Mnogi kritikuju autoritarne politike Merkelove, koja pod kontrolom drži praktično sve relevantne medije, a od pre dve godine njen režim aktivno podržava cenzuru interneta pod izgovorom „govora mržnje“.

Merkelova je najavila da će Nemačka potpisati novi pakt UN o mograntima u Marakešu, sam dokument izazvao je podele na svetskom planu a do sada su ga odbile Austrija, Mađarska, Poljska, SAD i Izrael.

U svetlu epidemije migrantskog nasilja, rejting Angele Merkel je proteklih meseci drastično pao dok je opozicioni AfD koji se zalaže protiv članstva u uniji zabeležio tendenciju rasta.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite