MAKRON JADIKUJE NAD SUDBINOM: Brine me rejting Marin Le Pen, ima veću podršku od mene!

MAKRON JADIKUJE NAD SUDBINOM: Brine me rejting Marin Le Pen, ima veću podršku od mene!

Studenti na jednom belgijskom fakultetu imali su u utorak malo drugačije predavanje o evropskoj politici – ulogu gostujućeg profesora preuzeo je francuski predsednik Emanuel Makron.

Zvanično, ovaj događaj na Katoličkom univerzitetu u Luvenu proglašen je „dijalogom o Evropi“ sa Makronom i belgijskim premijerom Šarlom Mišelom.

Ali, kako je ispalo, navodi politico.eu, Mišelova uloga se svela na asistentsku, s obzirom na to da su studenti većinu svojih pitanja upućivali Makronu. Preko 1.000 studenata ispunilo je ogromnu salu za predavanja, gde su čuli kako francuski predsednik upozorava da bi nacionalisti mogli da trijumfuju na izborima za Evropski parlament naredne godine.

„Postoji osnovna podela koja se u Evropi pojavila između onih koji veruju u evropska rešenja i onih koji u to više ne veruju“, rekao je Makron i dodao da su ljudi zaboravili pobedu Marine le Pen na izborima za Evropski parlament u Francuskoj 2014, ali da on nije. Makron je naveo da Nacionalni front Le Pen, koji se sada zove Nacionalno okupljanje, prednjači u evropskoj predizbornoj trci u Francuskoj. Ova stranka, prema anketama, ima podršku od oko 21 odsto, što je za jedan ili dva procenta više nego Makronovi centristi.

Izvor: Danas

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite