(VIDEO) POLICIJA SNIMLJENA: Ne istražujemo silovanje te devojčice, imamo preča posla! Migrantska pozadina u 98% grupnih silovanja…

(VIDEO) POLICIJA SNIMLJENA: Ne istražujemo silovanje te devojčice, imamo preča posla! Migrantska pozadina u 98% grupnih silovanja…

Švedski novinar Joakim Lamote kontaktirao je policijsku stanicu kako bi saznao više o slučaju silovanja o kome je pisao članak, a dobio je šokantane podatke o novom načinu rada u švedskoj policiji. Kako mu je rekla policajka, muškarac osumnjičen da je silovao devojčicu od 12 godina i dalje nije ispitan od strane policije, jer nemaju dovoljno resursa i kako kažu postoji previše sličnih slučajeva, a oni se bave drugim stvarima.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Joakim Lamote je pita policajku zašto je prošlo preko mesec dana od silovanja, a osumnjičeni nije saslišan, na šta je dobio odgovor „da li vi znate koliko se silovanje dešava, mislite da znate ali mi imamo toliko slučajeva i posla da ne možemo da ih sve odradimo“.

Od januara do juna 2017. broj silovanja u Švedskoj je skočio za 14 posto, na neverovatnih 3,430 napada.

Predstavnici opozicione stranke Švedske Demokrate traže od vlasti da preuzme odgovornosta za porast silovanja i politiku otvorenih granica, jer kako naglašavaju problem jeste u manjku resursa policije, ali je takođe problem i u masovnoj migraciji.

Nedavno je u javnost izašli podaci  ustanovljeni u istraživanju švedskih novina Expressen, koje su istraživale slučajeve grupnih silovanja od 2016. godine, u kojima je osuđeno 43 izvršioca. Statistika je pokazala da su 32 osobe rođene u drugoj zemlji. Deset je rođeno u Švedskoj sa jednim ili oba roditelja rođena u inostranstvu i samo jedan je rođen u Švedskoj sa dva roditelja koji su takođe rođeni u Švedskoj. Istraživanje je pokazalo da čak 98% grupnih silovanja ima migrantsku pozadinu.

Prema Ekspresenu, 42 od 43 osuđenih prestupnika imaju migrantsku pozadinu, a njih 13 nije navršilo ni 18 godina u vreme zločina. Izvršioci grupnih silovanja imali su prosečno 21 godinu, a 32% su ranije osuđeni za druge zločine u Švedskoj.

Video razgovora novinara sa policijom na engleskom jeziku možete pogledati ovde:

Švedska je od jedne od najmirnijih zemalja postala država sa najvećom stopom silovanja u Evropi.

BONUS VIDEO – Više o organizovanom silovanju 1.400 evropskih devojčica u gradu Roterham od strane migranata, koja mediji u Srbiji odbijaju da prenesu, možete videti u sledećem snimku:


Izvor: Expressen

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite