ESKALACIJA NA KOSOVU: Takse su tek početak, zabranjuju ulazak vozila sa srpskim tablicama!

ESKALACIJA NA KOSOVU: Takse su tek početak, zabranjuju ulazak vozila sa srpskim tablicama!

Potpredsednik samoproglašene Vlade Kosova Fatmir Limaj kaže da pored 100 odsto carinske tarife na srpsku robu, vlasti u Prištini razmatraju primenu mera reciprociteta sa Srbijom i na tablicama vozila, prenosi GazetaExpress.

Foto: Wikimedia

Limaj je rekao televiziji T7 da tzv. Vlada Kosova razmišlja o uvođenju nove mere protiv Srbije, primenom recipročnosti na tabelicma vozila.

On je rekao da će takva mera biti preduzeta uskoro i zatražio od nadležnih vlasti da se sve pripremi za implementaciju. Prema rečima Limaja, mera reciprociteta znači zamenu redovnih tablica za sva vozila prilikom putovanja na Kosovo.

Kosovo i Srbija 2016. godine postigle su dogovor tokom tehničkog dijaloga u Briselu na korištenju nalepnica za pokrivanje registarske tablice automobila iz Srbije na Kosovo i obrnuto, prenosi kosovski medij.

Podsetimo, odluka je stupila na snagu na dan potpisivanja, odnosno juče.

Na ovakav potez Prištine reagovala je i EU, a predsednik Srbije sazvao je sednicu odbora za nacionalnu bezbednost, ali i preneo ambasadorima velikih sila u Beogradu da ovaj neodgovorni potez ruši prosperitet i mir u regionu.

Izvor: Alo

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite