KRIZA DOSTIGLA TAČKU KLJUČANJA: Albanci masovno pale srpsku robu na Kosovu! (VIDEO)

KRIZA DOSTIGLA TAČKU KLJUČANJA: Albanci masovno pale srpsku robu na Kosovu! (VIDEO)

Vidi se kutija puna različitih srpskih proizvoda, među kojima su slatkiši i higijenski proizvodi, kako gore.

Prema njihovim rečima, ovo je došlo nakon apela za bojkot srpskih proizvoda.

„Nakon apela da bojkotujemo srpske proizvode, neki Kačaničani su odlučili da spale sve srpske proizvode. Akcija je započela i sada je u toku“, rečeno je između ostalog u objavljivanju videa na albanskom sajtu Albeu.com.

Podsetimo, nakon što je propao pokušaj Kosova da postane član Interpola, tokom dva kruga glasanja na zasedanju Generalne skupštine te međunarodne organizacije u Dubajiu, zvanična Priština podigla je carine na robu iz Srbije za 100 odsto. To je izazvalo oštre reakcije Beograda, a zbog takvog poteza Prištine održana je i hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Natoj sednici, kakoje rekao predsednik Srbije, odlučeni je da se sve službe u Srbiji stave u pripravnost.

Cene skaču, udar na prodavnice

Posledice odluke Prištine da uvede carine od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH videće se kada se isprazne magacini, a ovim merama posebno su pogođene male trgovine.

RTS javlja da je hleb poskupeo u mnogim sredinama, kao i brašno, ulje, kvasac, so, šećer…Cena hleba veća je za 30 odsto i iznosi između 40 i 50 centi.

Veće prodavnice imaju još robe u magacinima, pa odolevaju ovim merama. Međutim, i u njima se očekuje drastični rast cena po pražnjenju magacina.

Paljenje srpske robe na Kosovu

Albanci masovno pale srpsku robu na Kosovu

Posted by Pokret za slobodu i nezavisnost on Thursday, 22 November 2018

Snežana Sojević u prodavnici ima još zaliha, tako da još nema poskupljenja.

„Očekujemo poskupljenje svakog dana. Narod je revoltiran i mislim da će ova mera najviše pogoditi narod, kako srpski, tako i albanski. Pogodiće narod, a ne političare„, rekla je ona.

U kosovskoj vladi ističu da je prepolovljeno dopremanje robe i da su mere počele da daju rezultat, pa će verovatno zalihe biti brzo ispražnjene.

Izvor: KOSSEV,TANJUG, B92,

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite