SALVINI ODGOVORIO BRISELU: Italija se neće povlačiti pred EU, sa vama neće biti kompromisa!

SALVINI ODGOVORIO BRISELU: Italija se neće povlačiti pred EU, sa vama neće biti kompromisa!

EU je odbila budžet Italije i najavili su sankcije Rimu. Ministar unutrašnjih poslava Italije i vice-premijer poručuje da neće biti kompromisa. 

Salvini je trenutno prema anketama političar u koga Italijani imaju najviše poverenja, njegov rejting iz meseca u mesec sve više raste. Govoreći o izjavi EU komesara Guntera Oetingera koji je najavio oštre mere protiv Italije, Salvini poručuje da neće biti pregovora o budžetu Italije.

Razgovarajući sa novinarima Salvini je rekao „Uvereni smo da su nam brojke dobre. Razgovaraćemo o budžetu opet za godinu dana“, dodajući da bi sankcije EU bile nepoštovanje prema narodu Italije.

Evropska komisija je u svom izveštaju o budžetu rekla da Italija ima ozbiljan rizik da će u sledećoj godini prekršiti pravila Evropske unije o dugovima.

Ministar Salvini je jutros izjavio da je spreman za dijalog sa EU po pitanju investicija, ali da o budžetu, deficitu i penzijama neće biti razgovora.

Koalicioni partner Salvinijeve Lige, Luiđi De Majo iz Pokreta od 5 zvezdica izjavio je ranije ove nedelje da će na izborima za EU parlament u maju, kazniti Brisel. „Građani će glasati na evropskim izborima i izazvaće velike potrese“ rekao je De Majo dodajući „spremni smo da razgovaramo za okruglim stolom, ali ne možete tražiti da masakriramo Italijane“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite