Izbeglica oslobođen za silovanje devojčice jer je iz „drugačije kulture“, žrtva pokušala samoubistvo!

Izbeglica oslobođen za silovanje devojčice jer je iz „drugačije kulture“, žrtva pokušala samoubistvo!

Izbeglica iz Bangladeša oslobođen je pred sudom u Francuskoj za silovanje srednjoškolke, sa obrazloženjem da se mora uzeti u obzir da je in iz drugačije kulture.

Foto: Pixabay

Mladić je takođe seksualno napastvovao još jednu devojčicu i u oba slučaja je oslobođen za silovanje.

Prema advokatu odbrane izbeglica ima „drugačije kulturne norme“ i „kulturni kod“ i mogao je da pogrešno protumači interakciju sa devojčicom.

Sudski eskpert koji je uradio profil napadača je ocenio da se radi o nacisoidnom tipu ličnosti i da je egocentričan, kao i da veruje da su u njegovoj kulturi u Bangladešu žene svedene na saksualne objekte.

Oba silovanja su se dogodila krajem 2015 godine, a napadač je u vreme silovanja bio punoletan dok su žrtve koje su išle u istu školu sa njim imale 16 godina.

Migrant je prvu žrtvu pratio nakon škole, ušao u njenu kuću i pokušao da ima seksualne odnose uprkos njenom odbijanju, devojka je uspela da pobegne i da se zaključa u drugu sobu. Nakon što je rekla direktoru škole šta se desilo on je obavestio policiju, ali je migrant tvrdio da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi i policija je odlučila da zatvori istragu. Posle pokušaja silovnja devojčica je zbog trauma koje je doživela pokušala da počini samoubistva i završila je nedelju dana u bolnici.

Četiri meseca kasnije isti izbeglica iz Bangladeša je priveden za drugo silovanje i presuda je donet juče. Migrant je ovog puta oslobođen za silovanje, ali je osuđen na dve godine uslovnog zatvora za seksualno napastvovanje što je blaže krivično delo. Prema odluci suda biće prijavljen u javni registar seksualnih prestupnika.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite