SELAKOVIĆ PRIČA O RATU: Ovo je najgora situacija do sada!

SELAKOVIĆ PRIČA O RATU: Ovo je najgora situacija do sada!

Generalni sektretar predsednika Nikola Selaković odgovara na pitanje: Da li je moguće da dođe do rata?

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković gostovao je na RTS-u povodom krize na Kosovu posle uvođenja carina na robu iz Srbije, ali i jutrošnjeg upada ROSU na sever Kosova.

Na pitanje da li je moguće da dođe do rata, Selaković je izrazio nadu da do toga neće doći, ali da je ovo najteža situacija do sada.

„Ne daj bože, ali situacija nije nimalo jednostavna. Ovo je možda najteža situacija do sada“, rekao je Selaković.

On je preneo i da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslati poruke predsednicima Rusije Vladimiru Putinu i Kine Si Đinpingu o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Selaković je rekao da se Vučić sreo sa ambasadorima Kine i Rusije u Srbiji i da će sa „tih sastanaka otići poruke predsednicima Kine i Rusije“.

Upitan da li će se Vučić sastati i sa ambasadorima drugih država, SAD na primer, Selaković je odgovorio odrečno.

„Samo sa ovom dvojicom će se sresti i poslati poruke“,rekao je Selaković za RTS.

On je naglasio i da se akcija ROSU dešava pod izgovorom sprovođenja istražnih radnji u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i da se ne radi o optužnom aktu, iako je od ubistva prošlo više od 10 meseci.

„Do zuba naoružane jedinice ROSU upale su pre zore na sever KiM sa ciljem širenja straha i demonstracije sile prema Srbima. Odgovorno tvrdim da je to cilj“.

Naglasio je da i naši organi sprovode istražne radnje o ubistvu Ivanovića i da u izjavama na koje se poziva kosovsko tužilaštvo, odgovorno tvrdi, „nema ničega i istraga tapka u mestu“.

U pitanju su kaznene mere prema Srbiji dokle god Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, tvrdi Selaković.

Izvor: Mondo.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite