VIKAO ALAHU AKBAR: Migrant ubo policajca u vrat, pa dobio metak! (VIDEO)

VIKAO ALAHU AKBAR: Migrant ubo policajca u vrat, pa dobio metak! (VIDEO)

Napadač je upucan nakon što je ubo policajca nožem u vrat, rano ujutru u Briselu.

Tužilac istražuje da li je napad povezan sa nekom terorističkom grupom. Osumćičeni ima belgijsko državljanstvo i poznat je policiji zbog prehodne pljačke. Pre 4 godine bio je u zatvoru za pokušaj ubistva, ali je zbog dobro vladanja pre mesec dana pušten na uslovnu kaznu.

Ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon je izjavio da napadač nije prisutan u anti-terorističkoj bazi podataka. Policajac je hospitalizovan i povrede nisu opasne po život, iako ga je migrant nožem uboo u vrat.

 Potparolka policije je rekla da je migrant imao dva manja kuhinjska noža i da je u kritičnom stanju nakon što je pogođen u grudi. Napad se dogodio u toku dvodnevne poste Emanuela Makrona Belgiji.

Motivi nisu u potpunosti utvrđeni, ali svedoci kažu da je migrant uzviknuo „Alahu Akbar“ u prevodu bog je veliki na arapskom. Sličan napad se dogodio u maju ove godine, kada je bivši robijaš izbo dvojicu policajaca u istočnom delu grada Lieža, kada su ga policajci ubili pištoljima i nažalost usmrtili prolaznika. Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad.

Izvor: Dnevna Gazeta/Independent/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite