MENE NEĆETE OTERATI SA KOSOVA: Lazaru su Albanci ubili trudnu ženu i ćerku od 2 godine!

MENE NEĆETE OTERATI SA KOSOVA: Lazaru su Albanci ubili trudnu ženu i ćerku od 2 godine!

Lazar P. je imao samo 24 godine kada je otišao da brani svetu srpsku zemlju! Dok je bio na ratištu, Šiptari su upali u njegovu kuću na severu Kosova i ubili mu trudnu suprugu i ćerkicu koja je imala samo dve godine. Njegova bol je i dalje velika, ne prođe ni dan, a da ne pomisli na njih.

– Tog kobnog dana sam bio na položaju. Javili su mi da su Šiptari provalili u moju kuću, pobili mi trudnu ženu i dete i zapalili sve! Pao sam… vojnik koji je sedeo pored mene pokušao je da me smiri. Počeo sam da divljam i lomim sve oko sebe. Uzeo sam pištolj i prislonio ga na glavu. Samo jedan metak bio je dovoljan da budem opet sa njima. Ipak, odustao sam, valjda nisam bio toliko hrabar. Odlučio sam da ostanem sa svojom braćom na ratištu, nisam mogao da ih izneverim sada kad je najgore – napisao je Lazar na svom Fejsbuk profilu.

Kako kaže, ne prođe ni dan, a da ih se ne seti. Dugo je krivio sebe za sve što se dogodilo. Proklinjao je dan kada se rodio, želeo je da zaspi i nikada se više ne probudi.

– Kuću sam obnovio, ali njih niko ne može da vrati. Svaki ćošak tog imanja podseća me na njih. Milica je imala samo dve godine i volela je da se ljulja ispod one tamo krošnje u ljuljaški koju je napravio moj pokojni otac. Marina, moja supruga, nosila je plavu dugačku haljinu sa belim cvetovima kada me je pratila u vojsku. Rekla je: „Brini ti za sebe, mi ćemo se snaći!“ – dodao je Lazar.

Lazar nije hteo ponovo da se ženi, zakleo se Marini da će joj biti veran do poslednjeg daha.

Ipak, kako kaže, najteže mu pada ova trenutna situacija koja se odvija na Kosovu.

– Ja sam se borio za ovu svetu srpsku zemlju! Odavde će me oterati jedino u kovčegu, drugačije sigurno neće. Izgubio sam porodicu zbog njih, a oni se sada iživljavaju nad nama i dalje. Ovo je nedopustivo! Ja više nemam šta da izgubim, ostajem ovde, ne mogu oni čoveka dva puta ubiti, a ja sam jednom već umro. Braćo moja, Srbi moj, moramo biti jaki, moramo verovati našoj državi, moramo biti složni, ne smemo nasedati na njihove provokacije. Uz Božiju pomoć sve će biti u redu – zaključio je Lazar.

Izvor: Alo

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite