SNIMAK RAZOTKRIO DISKRIMINACIJU VEĆINE: Dozvoljeno je da uđete u banku sa burkom, kaciga zbranjena!

SNIMAK RAZOTKRIO DISKRIMINACIJU VEĆINE: Dozvoljeno je da uđete u banku sa burkom, kaciga zbranjena!

Obezbeđenje banke u Melburnu snimljeno je kako vrši diskriminaciju na osnovu porekla i vere. Kada im je skrenuta pažnja da ne poštuju ista pravila za sve radnik obezbeđenja je diskriminisanoj ženi rekao „neću sa tobom da se raspravljam“. Ono što nije znao je da se radilo o socijalnom eksperimentu i da je sve snimila kamera. 

Konzervativni aktivisti ušli su u banku noseći burku i šlem za motorcikliste, da bi pokazali kako funkcioniše takozvana politička korektnost koju propagira liberalna vlast u Australiji.

U prostorije banke je prvo ušla osoba koja je nosila burku, pokrivena od glave do pete sa otvorom na kome se vide samo oči. Obezbeđenje banke nije imalo primedbe i pustilo je da navedena osoba dođe do šaltera iako predstavlja očiglednu pretnju po bezbednost jer je sakrila svoj identitet što je redovna praksa kada se pljačkaju banke.

Odmah zatim je ušetala žena sa kacigom na glavi, da bi obezbeđenje zahtevalo da je skine. „Kako je ušla ta žena u burki?“ na šta je obezbeđenje odgovrilo „Da…znam…ali to je…“, počeo je da zamuckuje radnik u banci. „Šta je razlika“ upitala je žena, insistirajući na tome da burka jednako pokriva lice kao i kaciga. Policajac je bez obrazloženja zašto postoje dupli standardi rekao da žena mora da skine kacigu i da neće da se raspravlja sa njom.

Na kraju snimka osoba koja je ušla u baku sa burkom skida pokrov sa lica i ispostavlja se da je u pitanju muškarac.

Republika Srbija idalje nije zabranila nošenje burke na javnom mestu. Uprkos činjenici da ona sakriva identitet i ugrožava bezbednost građana, žene sa burkom se povremeno mogu videti na ulicama Beograda. Brojne članice EU su zabranila burku kao što su Austraija, Francuska i Danska.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite