DA LI SMO MI DRŽAVA? Albanske zastave ponovo na zgradi opštine Bujanovac (FOTO)

DA LI SMO MI DRŽAVA? Albanske zastave ponovo na zgradi opštine Bujanovac (FOTO)

Jutros je na zgradi gradske uprave Bujanovca, na balkonu iznad zvaničnog ulaza, osvanula zastava Albanije, pored državne srpske zastave i zastave EU, koje se tu stalno nalaze.

Šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Rahim Salihi tim povodom je agenciji Beta rekao da Albanci koji žive u Bujanovcu smatraju da obeležavanje Dana zastave, osim što je državni praznik Republike Albanije, u isto vreme i praznik svih Albanaca bez obzira gde žive, što se odnosi i na albansku zastavu i njenu upotrebu.

„Nije bilo svečanog isticanja albanske zastave na zgradi opštine, zastavu je istakao rano jutros neko od zaposlenih u gradskoj upravi, a opština je organizovala kulturno-umetnički program u Domu kulture, kojim smo zadovoljni i kako je bio posećen i koliko je bilo učesnika”, kazao je Salihi.

Salihi je rekao da je proslavljanje Dana zastave u Bujanovcu do sada proteklo bez problema i bez ikakvih incidenata, kao i da se ranijih godina dešavalo da zbog isticanja albanske zastave opština dobije prekršajnu kaznu.

„Nadam se da ove godine, za razliku od ostalih, neće doći do toga, a ako dođe do izricanja prekršajne kazne – to ide na adresu predsednika opštine Šaipa Kamberija. Prekršajne kazne su dobijale i sve političke stranke koje su u Bujanovcu na Dan zastave isticale albansku zastavu”, rekao je Salihi.

Albanska zastava istaknuta je danas i na zgradi opštine Preševo, pored državne, a ispred zgrade opštine održan je kulturno-umetnički program u organizaciji preševskog Doma kulture „Abdulah Krašnica”.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite