DIKTATURA: Policajci guše ljude i guraju im prste u oči, moraju da na kolenima hodaju kroz Pariz! (VIDEO)

DIKTATURA: Policajci guše ljude i guraju im prste u oči, moraju da na kolenima hodaju kroz Pariz! (VIDEO)

Scene javnog ritualnog mučenja koje podsećaju na Srednji vek šokirale su društvene mreže u Francuskoj. 

Policija Emanuela Makrona po svemu sudeći ima odrešene ruke, da na što suroviji način uguši proteste Žutih prsluka. Na snimku koji je videlo nekoliko desetina hiljada ljudi, vide se policajci koji rukama guše građane. Predstavnici zakone istovremeno ritualno ponižavaju demonstrante terajući ih da hodaju na kolenima.

Imajući u vidu da je evrokratija saveznik Emanuela Makrona nije čudo što se zvanični Brisel nije oglasio po pitanju kršenja elementarnih ljudskih prava na protestima u Francuskoj. Ono što je novo i što je iznenadilo mnoge, je cenzura video snimaka na društvenim mrežama koje sistematski brišu video snimke koji bi mogli da nanesu štetu EU, sa obrazloženjima da su „previše uznemirujuči“ ili da se radi o „govoru mržnje“.

Jedan francusko građanin, snimio je video klip u dužini od oko minut i trideset sekundi, a na kratkom snimku se vidi nekoliko policajaca koji fizički zlostavljaju demonstrante u žutim prslucima. Pripadnici policije teraju građane da kleče i na kolenima hodaju po kaldrimi, što nanosi veliki fizički bol i predstavlja kršenje konvencije UN o zabrani mučenja.

Ono što je dodatno uznemirujuće je da policajac bez ikakvog oklevanje hvate ljude za usta i zapušava ih kako ne bi mogli da dišu, a istovremeno im zatvaruju i nosni otvor kako bi izazvali gušenje. Pored toga drugi policajci ne intervenišu i ne sprečavju svoje kolege u mučenju, kao da se radi o ustaljenoj praksi.

Prema nekim komentarima na društvenim mrežama policajci su uveli i praksu da guraju ljudima prste u oči.

Makronov pro-EU režim se do sada nije oglasio o policijskoj brutalnosti, a navedeni snimak je više puta skidan i ponovo postavljan na društvene mreže.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite