Migranti napali novinarku, gađali je petardama! (VIDEO)

Migranti napali novinarku, gađali je petardama! (VIDEO)

Novinarka je napadače opisala kao mladiće koji nisu stariji od 18-19 godina, navodeći da se radi o migrantima. 

Mlada novinarka divljačku je napadnuta dok je vršila reportažu, kada su mladići na nju bacali petarde. Kako kaže više se ne oseća se bezbedno kada treba da radi u Neukolnu, delu Berlina.

Video snimak prikazuje novinarku kako vrši reportažu do trenutka kada nekoliko migranata prilazi i odlučuju da je ometaju u obavljanju posla. Dvojica mladića prilaze ženi i staju ispred kamere kako bi prekinuli snimanje. Kada je novinarka odustala od daljeg snimanja, mladići joj dobaciju, a zatim jedan od njih uzima petardu koju je zapalio i sa njom gađao ženu.

Novinarka Antonia Jamin koja radi za izraelski Haaretz veruje da je žrtva napada koji je motivisan nacionalnom i verskom mržnjom. Ona ističe da su migranti gotovo izvesno čuli da on govori na hebrejskom jeziku i da su videli logo medijske kuće pre nego što su odlučili da je gađaju petardama.

Incident dolazi kao jedan u nizu napada u Nemačkoj koji su motivisani nacinalnom, rasnom i verskom mržnjom. Anti-semitski napada su u toj zemlji ove godine skočili za čak 10%, a nedavno je javnost šokirao snimak Siriskog migranta koji na ulicama Berlina bije Jevreja sa kaišem.

Predstavnici jevrejske zajednice zatražili su da se organiziju osebni časovi integracije migranata kako bi se smanjio anit-semitizam, ali pro-EU režim Angele Merkel nije odgovorio na njihove zahteve.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite