NATO ADMIRAL ODBRUSIO PRIŠTINI: Šta vi pokušavate da uradite, ostaćete izolovani zbog tih taksi?

NATO ADMIRAL ODBRUSIO PRIŠTINI: Šta vi pokušavate da uradite, ostaćete izolovani zbog tih taksi?

Kosovu preti izolacija nakon što su prištinske vlasti odlučile da za 100 odsto povećaju porez na robu iz Srbije i BiH, upozorio je komandant Komande združenih snaga NATO-a u Napulju, admiral Džejms Fogo, prenela je prištinska „Gazeta ekspres“.

„Šta se zapravo želi ostvariti tim porezom?“, zapitao je Fogo nakon svečane ceremonije primopredaje dužnosti šefa Kfora u Prištini.

Komandant NATO-a je takođe spomenuo dijalog između Beograda i Prištine, rekavši da Srbija i Kosovo, sa kojima, inače, EU pregovara u odvojenom procesu, treba da teže evroatlantskim integracijama za dobrobit oba naroda.

„Porez od 100 odsto koji je Kosovo odredilo za robu iz Srbije rizikuje izolovanje Kosova“, rekao je Fogo.

U komandi Kfora na KiM izvršena primopredaja dužnosti

U komandi Kfora u Prištini obavljena je primopredaja dužnosti između odlazeće general-majora NATO-a Salvatorea Kuočija i njegovog naslednika, general-majora Lorenca D’Adarija

General Kuoči je rekao da je za vreme svog mandata posebno ponosan na napredak ostvaren u odnosima između Kfora i Vojske Srbije.

„To je rezultiralo povećanjem broja zajedničkih patrola Kfora koje se odvijaju u potpunoj sinhronizaciji sa oružanim snagama Srbije, stvaranje uslova za veću bezbednost duž administrativne linije razgraničenja oblasti kao rezultat povećane komunikacije i uzajamnog poverenja“, rekao je Kuoči.

Admiral Fogo visoko je ocenio rad Kuočija na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite