NE PADA IM NA PAMET DA POTPIŠU: Italija odbila pakt UN o migrantima, neće ni da prisustvuju samitu!

NE PADA IM NA PAMET DA POTPIŠU: Italija odbila pakt UN o migrantima, neće ni da prisustvuju samitu!

Ministar unutrašnjih poslova Italije poručio je da njegova zemlja neće potpisati novi pakt UN o migraciji koji bi trebalo da bude usvojen na samitu u Marakešu.

 

„Italijanska Vlada neće potpisati nikakvam sporazum i neće iću u Marakeš“, rekao je Mateo Salvini u donjem domu parlamenta Italije. Salvini je ujedno i predsednik vladajuće stranke Liga koja sa koalicionim partnetom Pokret od pet zvezdica drži stabilnu većinu.

Premijer Đuzepe Konte je izjavio da će članovi parlamenta biti dozvoljena javna debata i da će se onda doneti zvanična odluka. „Globalni migracioni ugovor je dokument koji diže prašinu o mnogim pitanjima o kojima građani imaju čvrste stavove“ rekao je Konte dodajući „Zbog toga smatramo da je ispravno prvo staviti pitanje na debatu u parlamentu, kako bi se konačna odluka donela nakon javne debate“.

„Ipak naša vlada neće učestvovati u Marakešu, ostavljamo opciju da možda prihvatimo dokument, ili da ga ne prihvatimo, kada parlament bude javno sopštio svoje mišljenje“ rekao je premijer Italije.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite