Dolce & Gabbana se izvinili Kinezima zbog „rasizma“, a skandal je povezan sa veličinom penisa! (VIDEO)

Dolce & Gabbana se izvinili Kinezima zbog „rasizma“, a skandal je povezan sa veličinom penisa! (VIDEO)

Osnivači italijanske modne kuće Dolce & Gabbana izvinili su se Kini nakon „rasističke“ reklame koja je dovela do toga da kineske firme bojkotuju italijansku kompaniju u bizarnom primeru političke korektnosti koji ulazi u domen teorija zavere o rasizmu. 
Video je postavljen na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a Domeniko Dolče i Stefano Gabana mole Kineze za oprost, što nije iznenađujuće imajući u vidu da Kina čini 30% tržišta za njihovu luksuznu robu.

Bes javnosti nastao je ranije ove nedelje kada je kompanije otpočela kampanju D&G Loves China/Dolče i Gabana vole Kinu, sa humorističnim reklamama. Reklama je sastavljena iz 3 dela i pokazivala je Kineskinju koja pokušava da jede italijansku hranu sa štapićima, ali ne uspeva. Prvo je pokušala da sa štapićima pojede picu koja što je napravilo određene poteškoće, zatim špageta, a kada je pokušala da pojede kanoli, glas u pozadini kaže „prevelik je“.

Ukoliko niste razumeli gde je tu rasizam, niste jedini. Ipak u eri političke korektnosti sve može da bude „govor mržnje“ i rasizam. Kineski borci za političku korektost su tvrdili da ta jedna fraza „prevelik je“ predstavlja tajnu šifru i da je rasističke prirode. Naime kritičari reklame tvrdi da se radi seksu, da je kanoli prevelik da bi ga kineskinja stavila u usta, jer Kinezi imaju manje polne organe od Evropljana.

Kada pogledate ceo video, nakon što se pomene da je kanole PREVELIK ZA ŠTAPIĆE, nema dramske pauze koja bi trebala da izazove podsmeh,  pa je teško objasniti kako su Dolče i Gabana želeli da uvrede Kineze. Ipak sve je izazvalo kampanju mržnje na Instagramu, pa je veliki broj Kineza počeo da kači slike kako uništavaju svoje Dolče i Gabana proizvode, što je primorali modne kreatore da upute izvinjenje.

„Mi volimo vašu kulturu i sigurno imamo puno toga da naučimo. Zato nam je žao ako smo napravili grešku i na ovaj način želimo da se iskažemo sebe“ rekao je Dolče.

„Nikada nećemo zaboraviti ovo iskustvo i sigurno se nikada neće ponoviti“ naveo je Stefano Gabana dodajuči „Iz dubine srca molimo vas za oproštaj“.

 

View this post on Instagram

 

#DGlovesChina ? More like #DGdesperateforthatChineseRMB lol.  In a bid to further appeal to luxury’s covetable Chinese consumers, @dolcegabbana released some hella offensive “instructional” videos on the usage of chopsticks.  Pandering at it’s finest, but taken up a notch by painting their target demographic as a tired and false stereotype of a people lacking refinement/culture to understand how to eat foreign foods and an over-the-top embellishment of cliché ambient music, comical pronunciations of foreign names/words, and Chinese subtitles (English added by us), which begs the question—who is this video actually for?  It attempts to target China, but instead mocks them with a parodied vision of what modern China is not…a gag for amusement. Dolce & Gabbana have already removed the videos from their Chinese social media channels, but not Instagram.  Stefano Gabbana has been on a much-needed social media cleanse (up until November 2nd), so maybe he kept himself busy by meddling with the marketing department for this series. Who wants to bet the XL cannoli “size” innuendos were his idea? Lmao. • #dolceandgabbana #altamoda #rtw #dgmillennials #stefanogabbana #shanghai #chinese #italian #cannoli #meme #wtf #dumb #lame #chopsticks #foodie #tutorial #cuisine #italianfood #asianmodel #asian #chinesefood #dietprada

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on


Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite