HARADINAJ OTKRIO TAJNI DIL: Vučić nam je nudio priznanje nezavisnosti u zamenu za Sever Kosova!

HARADINAJ OTKRIO TAJNI DIL: Vučić nam je nudio priznanje nezavisnosti u zamenu za Sever Kosova!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj napisao je u autorskom tekstu za „Vašington post“ da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Rusije, nudi priznavanje u zamenu za deo teritorije Kosova.

Srbija, kako on tvrdi, „želi da stvori etnički ‘čistu’ državu, da oduzme ljudima državljanstvo i protera ih iz njihovih domova“, što je za nas, kako kaže, „previsoka cena“.

Od „njegove zemlje“ – Kosova, piše dalje Haradinaj, traži se „da načini nemoguć izbor koji bi umanjio žrtve američkih vojnika, ugrozio stabilnost regiona i zapretio američkim saveznicima“.

„Pred stalnim napadima iz Srbije, čiji je cilj ugrožavanje našeg suvereniteta, bezbednosti i prosperiteta, ima nekih koji bi voleli da se Kosovo uvuče u takozvano ‘mirno’ etničko čišćenje na Balkanu. To je kratkovid pokušaj da se popusti pred nasilnikom u nadi da će nasilje prestati. Mi to nećemo učiniti – umesto toga ćemo se usprotiviti onima koji pokušavaju da nas iskoriste, a istovremeno ćemo raditi u pravcu dugotrajnog i sveobuhvatnog mira“, tvrdi Haradinaj.

On je, takođe, napisao da su Srbija i njen saveznik Rusija odbili da priznaju suverenitet Kosova i da su se borili da blokiraju prijem Prištine u UN, kao i da je, kako navodi, Srbija, „kršeći Briselski sporazum“ o normalizaciji odnosa, radila ka tome da blokira put Prištine ka članstvu u EU i u mnogim međunarodnim organizacijama.

Haradinaj je ponovio i da je, osujećenjem pokušaja Kosova da uđe u Interpol, kako on smatra, pomognut organizovani kriminal i naneta šteta unutrašnjem sprovođenju zakona.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite