PAKAO EU: Makronova policija maltretirala invalida u kolicima, njih 20 tuklo jednog čoveka! (VIDEO)

PAKAO EU: Makronova policija maltretirala invalida u kolicima, njih 20 tuklo jednog čoveka! (VIDEO)

Snimak na kome Francuska policija maltretira invalida, a zatim bez ikakvog povoda prebija njegovog prijatelja samo je jedan u nizu. Proteklih dana iz Francuske dolaze zastrašujući snimci režimske torture. Policajci koji dave žene na ulici, guše uhapšene demonstrante i guraju im prste u oči pokazali su pravo lice pro-EU režima Emanuela Makrona.

Na protestu Žutih prsluka, koji se bune protiv odluke Emanuela Makrona da poveća cenu benzina policija je snimljena kako maltretira čoveka u invalidskim kolicima.

Grupa od dvadesetak policajaca opkolila je osobu sa invaliditetom i počela je da se hoška sa njim. Ubrzo je čovek u kolicima otišao sa strane, gde mu se priključio prijatelj. Jednog trenutka mladiću iznenada ispada telefon jer ga policajac udara pendrekom dok mu je čovek okrenut leđima.

Kada je građanin pokušao da odgurne policajca, priskočile su njegove kolege a njih oko 20 je učestvovali u incidentu od kojih su ga neki tukli dok je ležao na zemlji, da bi ga jedan od „predstavnika zakona“ uzjahao pribio mu pendrek pod grlo i počeo da mu agresivno nabija glavu u beton. Drugi policajci nisu reagovali kako bi sprečili nasilje.

Dalje snimanje je prekinuto jer je jedan od policajaca zapazio kameru i prišao građaninu, kako bi sprečio snimanje policijske brutalnosti, na šta nema pravo jer je snimanje na javnom mestu dozvoljeno zakonom.

Na drugom snimku koji je preneo naš portal, vide se policajci koji rukama guše građane. Predstavnici zakone istovremeno ritualno ponižavaju demonstrante terajući ih da hodaju na kolenima. Video o tom slučaju možete pogledati klikom OVDE.

Juče je javnost ponovo šokirana, kada je režimski policajac snimljen kako se dere na prolaznicu, a zatim je hvata za vrat počinje da je davi i prisiljava je na ogradu.  Par trenutaka nakon toga je sadistički baca na zemlju, dok čovek koji snima šta se dešava prilazi da ga spreči u davljenjenje. Snimak možete pogledati klikom OVDE.

Pro-EU režim Emanuela Makrona i dalje nije osudio brutalnost policije, a opozicija ga kritkuje da je dao nalog za brutalno gušenje demonstracija. Zvanični Brisel se takođe nije oglasio po pitanju kršenja elementarnih ljudskih prava.

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite