VRIŠTAO I MOLIO IH DA PRESTANU: Migranti pretukli malog dečaka jer je belac, skakli mu po glavi! (VIDEO)

VRIŠTAO I MOLIO IH DA PRESTANU: Migranti pretukli malog dečaka jer je belac, skakli mu po glavi! (VIDEO)

Tomi Robinson trenutno najpopularniji novinar u Velikoj Britaniji sa preko 900.000 pratilaca, okačio je video snimak kako migranti u grupi nemilosrdno prebijaju dečaka zbog njegove boje kože i postavio pitanje zbog čega se taj snimak nije objavljen u main-stream medijima, kao onaj u kome Britanac obara na zemlju Sirijca i poliva ga vodom.

Poznati novinar oglasio se povodom pristrasnosti medija koji selektivno prenose vesti nasilja u zavisnosti od toga kog je porekla napadač, a kog žrtva. Incident na kome Britanac poliva vodom sirijskog migranta objavljen je od strane svih velikih medija u Evropi i Srbiji, ipak snimci daleko brutalnijeg nasilja se cenzurišu u ime političke korektnosti i otvorenih granica. Tako video na kome grupa starijih migranata prebija Engleskog mališana nije hteo da objavi niko od većih medija.

Na video snimku koji je pregledalo 300.000 ljudi, vidi se grupa starijih migranata kako maltretira znatno mlađeg dečaka. Mališan je pokušao da pobegne od napadača i lupao je na prozor obližne kuće, kako bi dozvao pomoć. Međutim migrant ga je sustigao udario nekoliko puta pesnicom u lice, nakon čega ga je oborio na zemlju.

Onda je usledilo šutiranje deteta, sa kombinacijom skakanja i gaženje po glavi. Društvena mreža Fejsbuk je snimak delimično cenzurisala tako što je video zamagljen i morate da kliknete na posebnu opciju kako bi ste ga pogledali. Ovo je izazvalo niz negativnih komentara, jer snimak na kome je Sirijac žrtva nije bi cenzurisan zbog nasilnog sadržaja. Što govori u prilog i političkoj pristrasnosni na osnovu nacionalne, verske i rasne pripadnosti.

Pročitajte još:
HAOS U BEOGRADU: Ilegalni migranti izleteli iz kuće i napali novinare u sred reportaže!
BEOGRAD: Migrant opljačkao devojku u kafiću, a onda su ga ščepali naši momci! Policija došla tek pola sata kasnije…
MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Ne živi se na Zapadu, mnogo bolje nego u Srbiji… nigde ne postoji ovakav život!

U nasliju je učestvovalo najmanje 3 migranata, dvojica su tukli dečaka dok je treći sve snimao mobilnim telefonom.

Robinson je na svom nalogu napisao „Da li se sećate ovog videa da je prikazan na svakoj TV stanici u svetu? Novinari nisu tražili da se žestoko kazne počinioci. Trojica Pakistanaca nisu polili vodom dečaka, nego su ga šutirali dok nisu ubili život u njemu jer je belac, da li čujete sirotog dečaka kako ih moli da prestanu?“.

Robinson je skrenuo pažnju da je NVO sektor nakon incidenta sa polivanjem vodom, organizovao veliki kampanju prikupljanja novca gde su skipljene stotine hiljada funti za porodicu migranta. „Ovo nasilje je bilo 20 puta gore, ali nema osuda liberala za jadnog dečaka ili otvaranja računa za donacije. Svo maltretiranje je loše, ali izgleda da mediji biraju za koga će se založiti. Eto, samo da kažema“, zaključio je Tomi Robinson.

Nakon objave video snimka brojni mediji u Britaniji su plasirali lažne vesti da je Robinson opravdao nasilje, iako je novinar u samom statusu osudio oba slučaja.

Ovako sada izgleda video snimak koji je videlo skoro 300.000 ljudi i više nije moguće skinuti ga sa Robinsonovog profila: 

Velika Britanije je jedna od zemalja koja je primila naviše migranata u Evropi, a godinama imaju problem sa odbijanjem migranata da se integriši i zahtevima da se Britanci prilagode njihovom načinu života.

BONUS VIDEO- Na koje načine su migranti širom Evrope formirali paralelne institucije koje se zanivaju na šerijatskom paravu, možete pogledati na sledećem snimku.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite