MISTERIOZNI POZDRAV O KOME PRIČA CEO SVET: Putin i Saudijski princ ukrali šou na G20 samitu (VIDEO)

MISTERIOZNI POZDRAV O KOME PRIČA CEO SVET: Putin i Saudijski princ ukrali šou na G20 samitu (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin i saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman pozdravili su se vrlo srdačno juče na samitu G20 u Buenos Ajresu, javlja AP.

Putin i Bin Salman su se, uz široke osmehe, rukovali, na način koji je nešto između rukovanja i pozdrava „baci pet“, a saudijski prestolonaslednik je potom potapšao tri puta Putina po ruci.

Dvojica lidera seli su zatim jedan pored drugog, prenela je agencija.

Oba lidera su na meti kritika međunarodne zajednice odnedavno, Bin Salman zbog tvrdnji američke CIA da je naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a Putin zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, u kojem je pre nekoliko dana ruska vojska zaplenila tri ukrajinska vojna broda i posadu.

Francuski predsednik Emanuel Makron zauzeo je mnogo hladniji stav prema Bin Salmanu, kada se susreo oči u oči sa njim na samitu.

Prema neimenovanim francuskim zvaničnicima, Makron je „pritisnuo“ Bin Salmana u vezi sa istragom ubistva Kašogija i rata u Jemenu, na šta mu je saudijski prestolonaslednik rekao da ne brine, a Makron mu je odgovorio sa „brinem“, navela je američka agencija.

Izvor: Tanug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite